Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Szia Etheus! Ezt a vízfürdős dolgot adaptálom. Én 40-50 darabot szoktam egyszerre csinálni. A kenegetés alatt vagy 2x vissza kell tennem a viaszt a mikróba. Akkor még egyszer jó tesztelgetést! Az indiánok anno a sörétszórásból is tudtak jósolni… :yahoo: Üdv: LQ [/quote]

Szia LQ!

Sikerült kijutni némi tesztelés erejéig és teljesen meg vagyok elégedve a patronjaimmal. A legelsőnek legyártott az szépen “sluggosodott”, mert ott még nagyon sok ragasztót használtam, de a többi (7 db) szépen terített. %0 m-re viszont, ha az ember vadászatra akarná használni, akkor kell bele a sörétkosár, mert ott már jóval kevesebb sörétszem volt a lapon. Kipróbáltam, hogy csak karton korongokat tettem bel, semmivel sem volt rosszabb, mint a parafás. (könnyebb beszerezni és takarékosabb) Így nekem marad az egy réteg papírhenger, alul 16 mm-es kartonkorong, buzakorpa döngölve, újabb korong, sörét és ismét korong. A kence jó volt, tényleg segített a tölthetőségben és szerintem Vesu mellett sem koszolódott nagyon.  Ha ténylegesen vadászatra akarja majd vki használni, akkor a töltés akár (persze minden biztonsági intézkedést figyelembe véve) séta közben is megoldható, mert a port fiolába kimérve csak beöntjük, patront csőbe toljuk, ledöngöljük, csapi és mehet a lövés. Nagyon gyorsá teszi a dolgokat. Én nem találtam a csőben papírdarabokat, így nem látom értelmét szétszedni a kész patront.

A képen az 1. dupla, ott látszik, hogy egyben maradt a 2. patron.

Etheus

Mellékletek: