Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Amin még agyaltam, a majdani vadászatnál a töltés gyorsítása érdekében: Egy olyan műanyag cső, aminek a két vége kupakkal zárható, és középen két részre van osztva. Az egyik felében a lőpor, a másikban pedig a kész papírpatron (akár az LQ féle, egybe a fojtással, akár külön a kosár és külön a fojtás) Egyrészt egy helyen van minden, nem kell keresgélni a táskában, másrészt így biztosan védve van a papírkosár a fizikai behatások ellen. Ilyesmire gondoltam, de akármennyit is kerestem, sehol nem találtam a megfelelő méretben:

Szevasz Jani!

Nos az elöző hsz-óta némileg tájékozódtam. :-) …Az általad közölt műanyag tubusok ,legalábbis ami Ardesa gyártmány nem 160 hanem cca 1000ft /db.Ebbe nem fér bele a papírpatron/kb 15mm átm/. Ha olyat akarsz amibe belefér a papírpatron, egyfajta “konténerként ” használva,akkor valóban az SC álltal javasolt 35mm filmesdoboz lenne jó,ami ingyen van/csak némi türelem kell hozzá,kivárni mig összegyüjtik/

A Klenóval elmélkedtünk egy talán kevésbé “műanyag” megoldáson 20mm átm vörösréz fűtéscső henger,középpen elválasztva,két réz végdugóval /fele sörét,fele lőpor/direktbe használva_* Vagy pl 30 mm-es beletéve a papírpatront :bye:

*Hasonlót láthatunk az SC álltal közölt Belházy-féle ábrán/vadásztáskák/

üdv:

Attila