- LQ
- 2014-01-16-17:12
Szia Johnny86!
Nem müzli. :)
Búzakorpa. Nagyon bevált és abszolút autentikus is. Sokféléről olvastam ami anno használatos volt e téren: fűrészpor, faforgács, nádtörek, birkagyapjú, toll, stb. (régen sem volt hiány kreativitásból, ja meg a szükség…). Ezeket a “házi” fojtásanyagokat nem csak patronos formában használták, hanem hagyományosan is. Nem mindent próbáltam végig, hamar leragadtam a búzakorpánál. Minden szupermarketben kapható, kemény 150-200 Ft egy zacskóval. A kenyérsütési alkatrészeknél kell keresni. Ha nagyon poros, akkor érdemes kiszitálni belőle a port, az egyforma teljesítmény kedvéért.
Az Én patronjaim (12ga) kereken 40 mm hosszúak (1 ounce söréthez méretezve). Ezt színültig töltöm laza búzakorpával, majd a farúddal lenyomkodom (előtömörítem). Végül egy 2 mm-es parafakoronggal lezárom, aztán megy rá a sörét. Az így kapott fojtás, a talp és a fedőkoronggal együtt 16-17 mm lesz. Ez is tapasztalásos eredmény. Ennyi kell, hogy jó legyen a zárás, több meg már nem érdemes.
Nagyon profik a sörétkosaraid. Látszik, hogy van benne munka.
Üdv: LQ