- Etheus
- 2014-01-15-13:11
Szia Etheus! Csinosak.
Mivel viszed fel a kenőanyagot? Én fel szoktam melegíteni mikróban folyékonyra. Aztán egy vízfestékes kis ecsettel viszem fel a palástra. Így melegen kicsit be is szívódik a papírba, de kihűlés után a papír nem veszít a szilárdságából (azaz kézben, táskában nem szakad). Én 40-60% arányban keverem (40% méhviasz, 60% faggyú)., de 10% ide vagy oda nem számít. Egy USA fórumról vettem a receptet és nekem nagyon bevált. Nem szedi annyira a koszt a táskában (azért valamennyire ragad, úgyhogy porban azért ne fürdessük), nem maszatol töltés közben, tökéletesen stabilizálja a patront kimozdulás ellen és nagyon kevés dzsuva marad a csőben. Egyébként ez a patronozás egyik előnye, hogy mivel alulméretes, töltéskor nem viszi lefelé a koszt, viszont kifelé jövet tolja rendesen. Főleg ezzel a kemény méhviaszos cuccal. Jó tesztelgetést! Üdv: LQ ui. Keresd meg a kilőtt papírhüvelyeket (már ami marad belőle), mindent elárulnak hol kell még esetleg javítani a konstrukción.
Szia LQ!
Hehe, még a krémes tégely is ugyan az, mint amiben én melegítem a trutyimat ! A metódus nálam is ua., mint amit Te is leírtál, melegítés, vízfestékes ecsetes “kezelés”, aztán hagyom dermedni. A csőtorkolat úgy is levágja a feleslegben felvitt anyagot. Annyi, hogy én, miután megmikróztam, vízfürdőbe teszem a tégelyt, így nem hűl ki és dermed meg az anyag. A kidermed viaszos bevonat tényleg ad egy plusz tartást, merevíti a patront. Táskában cipelve nem hiszem, hogy szét tudna esni egykönnyen. Még a belövés maradt hátra, talán hétvégén. Majd nézem a papír maradékát. Kicsit olyan, mint a kávézacc jóslás vagy tapaszból jósolni…
Etheus