- ferilevi
- 2014-01-12-12:44
Szia!
Mind a szereléknek, mind a távcsőnek az eredetinek megfelelőnek kell lenni, úgy ahogy az szolgálatban állt.
Üdv
SC
SC, akkor kérlek pontosítsuk egy kicsit, ha segítenél benne.
Tehát eredetinek megfelelő: ez azt jelenti hogy ha az eredetinek megfelelő, de utángyártott, akkor rendben van? Értem ez alatt pl. replika távcső szerelék? Vagy replika távcső?
Csak azért kérdezem, mert elképzelhető hogy található pl. az eredeti mintájára utángyártott, gyakorlatilag replika, távcsőszerelék és távcső.
A másik dolog meg az, hogy elvileg ez egy hagyományőrző verseny, melyen az 1945-ig használatos fegyverek vehetnek részt.
Nos, pl. a K98-ból utólagosan átcsöveztek jó néhányat .308-ra, amihez a lőszer is jelentősen olcsóbb, tehát többet lehet vele gyakorolni. Ezek szerint ezek nem vehetnek részt a versenyen, nem? Vagy mégis?
Ugyanígy, ha pl. veszek egy 1952-es Mosin-t, egy 1954-es távcsővel, az részt vehet vagy sem? Vagy ez mégis olyan ‘replikának’ számít ami indulhat?
Hasonlóan, egy pl. 37-es gyártású, de 75-ben újracsövezett Mosin, vagy bármi, minek számít? Indulhat?
Azért is kérdezem ezeket, mert jó állapotú eredeti fegyvert egyre nehezebb találni. Illetve ha akár szórakozásból az ember versenyezni is szeretne, akkor nem mindegy mit vesz meg.
Szívem szerint vennék egy K98-t eredeti szerelékkel, de ezzel csak az a gondom, hogy a távcső elég elől van, illetve az utóbbi távcső szerelékkel együtt 500 EUR körül volt, amit láttam, és csak nagyritkán lehet találni egyet-egyet.
A legszívesebben egy K31-et vennék, vagyis valójában egy ZFK 31-et (bármelyiket a két változatból), de hát ebből a kis darabszám miatt alig lehet találni, és azt is aranyárban mérik.
A Mosin nem az esetem, de ha kell ráfanyalodok.
Nos ezeken kívül nem is tudom mi jöhetne még szóba? Valami ötlet?
Beszélhetnénk róla személyesen is, hátha ti tudnátok nekem találni.
Ferosnipe