Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Szia Balázs!

Nagyon köszönöm a gyors választ. Akkor szerintem elkezdjük.

Még egy néhány apró kérdésem lenne:

1. Szövetségi jelentkezést nálad tudjuk megejteni, vagy van valamilyen egyéb jelentkezési lap, formanyomtatvány, amit ki kell töltenünk? Ki írhatja alá? Elnök, VB, egyesület jogi képviselője?

2. Éves szövetségi tagdíj a klubnak? Utalással, ha igen számlaszám, vagy csak személyesen KP megy?

Mi a szövetség címe?

3. Egyes tagoknak kell-e extra rajtengedély az elöltöltő szövetségtől is, meg az MSSZ-től is, ha esetleg mindkét ágazatban indulni akarnak?

4. Írtad az I-es EÜ csoportos alkalmasságit. A jogszabály a fegyvertartásra és értékesítésre van kihegyezve kifejezetten foglalkozás szerűen ezzel foglalkozók esetén. Ha az egyesület megbízottja tiszteletdíj nélkül, társadalmi munkában csinálja a lőporkezelést, és nem alkalmazott, akkor hova menjek  munkaegészségügyi intézethez, akivel a munkáltatómnak (egyesület) kellene szerződnie? Mivel az egyesület nem a munkáltatóm, itt tanácstalan vagyok. Hova szoktatok menni az I. csoportos EÜ vizsgálatra? Bármely munkaegészségüggyel foglalkozó orvos jó, vagy csak egy névjegyzékben szereplők?  Ha jól értettem ők küldenek aztán pszicho-ra. Próbáltam kutakodni, de a munkaegszségügyis dokik úgy néztek rám, mintha a Marsról jönnék :scratch: . Ezek szerint egyetlen rendőr, vagy biztonsági őr, vagy vadőr se megy hozzájuk hanem az üzemorvoshoz?

5. Hol lehet utána lőport venni az egyesületnek? A neten volt egy fűzfői cég, amiről valaki azt írta, már nem működik. Lehet behozatalit kérni külföldi vásárláshoz is? Sajnos itt a jogszabály eléggé szűkszavú. Ha máshogy nem privát mailben kérhetnék valamilyen instrukciót erre?

Nagyon köszönöm a támogatást! Igyekszek rászolgálni.

Üdv:

Balázs