Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Games
2 days, 9 hours telt el
Games
2 days, 9 hours telt el
Játék ajánló
3 days, 17 hours telt el
Játék ajánló
3 days, 17 hours telt el
Színdarabok
6 days, 6 hours telt el
További hozzászólások

Sziasztok!
Először is Boldog Új Évet minden Kollégának!
A múlt héten kaptam egy meghívót az egyesületünk közgyűlésére és gondoltam egy merészet. Mi lenne, ha elindítanánk az elöltöltős szakosztályt. Felhívtam az elnökünket és nagyon nyitott a témára. Amiben a segítségeteket kérném, -ha lehet szombatig bezárólag, mert vasárnap lesz a közgyűlés-, hogy mit kell intéznünk és hol, csak szalagcímekben összeírva.
Az alapok: Az egyesület által üzemeltetett lőtéren eddig nem folyt még elöltöltős lövészet, viszont “A” kategóriáig bezárólag minden egyéb fegyvertípusra van engedélyünk -konkrétan BV és Rendőrség is lőtt nálunk automata fegyverekkel. A lőtér Kapuvár mellett van (Győr és Sopron között félút) – A lehetőségek most:
– kis és nagy kaliberű pisztoly 25m (5 fedett lőállás, nyitott célterület)
– kis és nagy kaliberű puska 50m (fapados fekpadok, kb.10m szélességben, fedett lőállások)
– egy nem üzemképes, de kis ráfordítással javítható futóvadlövő pálya 50m fedett lőállás
-10m légfegyver (3-4 lövész) fedett lőállás
– skeet lőtér (olimpiai)
-nagykaliberű puska lőállás 100 és 150m (belövő pad, de egymás mellett 2 lövész simán tud lőni ha extra padot állítunk fel-nyitott, nincs tető)
-gyakorló lőállás a rendvédelmi szerveknek külön lődombbal, kb. 150 m-ig lőhető, ha máshol nem lőnek. (20 m széles lődomb, tereplőtér, nyitott)
Szóval elég nyálcsorgató lehetne, ha az álom megvalósul. Nem vagyok jogász és sajnos a magyar jog útvesztőjét még nem sikerült megértenem. Ezért kérlek, ne kövezzetek meg a tudatlanságomért. Tisztelettel kérem a már beavatottak segítségét, hogy egy épkézláb előterjesztést tehessek a tagságnak. Ha összejön nagy murit csapunk. Mivel itt lehetne 75m-ig simán lőni akár több személynek is, az elöltöltős kiegészítő vadászvizsga kérdése a Nyugat Dunántúlon nem lenne kérdés többé.
+Annyit tudok már, hogy kell kérni engedélyt az egyesület számára a rendőrségen elöltöltős lövészet folytatására. Most az új törvény alapján is fel kell sorolni a fegyvereket, amivel lőni szeretnénk és minden újabb fegyvert extra be kell jegyeztetni, vagy ez már megszűnt?
+Kell kérni engedélyt a lőtér engedély elöltöltő fegyverrel való kiegészítésére. Akkor is kell fegyverszakértő, ha lefelé megy a kategória és a meglévő lőállásokat használjuk?
+Tevékenységért felelős személy (szerénységem): elöltöltős vizsga, lőszertöltő tanfolyam, versenybírói igazolvány és bejelentett lövészetvezető ami most elérhető. Elég ez?
+Lőporkezelő személy: na ehhez mi kell? Sajnos erről nem sok mindent találtam. I.csop.EÜ vizsgálat + Pchichológus? Vagy elég a lőszertöltő vizsgám jogalapnak és esetleg a saját tulajdonú lőpor és csapi tartási engedély? Ha jól értettem, minél több embernek megvan a lőporkezelői annál jobb.
+Lőpor és csapi tárolás: jelenleg nincs tárlóhelyünk. Az egyesületi fegyverek is a tagoknál vannak tároláson, akinek ez darabszámilag belefért a könyvébe… Még arra is hajlandó lennék, hogy csináljak a kertben egy beriasztózott kutyaólat megfelelő ablakkal és ráccsal, ha ez engedélyezhető. A házon belüli 2 kg-os magán keretemet nem szeretném erre „ellőni”. Ha erre engedélyt kapok, tárolhatom ott az én saját poromat is?
+MEFLVSZ (beletört az ujjam, mire leírtam-lehetett volna rövidebb nevet is választani) tagság az egyesületnek, hogy versenyeket rendezhessünk? Most MSSZ tagok vagyunk.
Előre is köszönöm a segítséget! Kérem, csak az írjon, aki abban tud segíteni, hogyan lehet megoldani ezt.
Üdv:
Balázs