Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
  • LQ
  • 2021-04-25-11:13

Kedves Lövésztársak!

Eladó egy Uberti Callahan Target revolver. Kaliber: .44 mag, csőhossz: 7,5″. Hibátlan állapot kívül-belül, tavaly vásárolt, kevés lövéssel. Igény esetén kipróbálható. Eladás oka: az utódjára gyűjtök egy Ruger Super Blackhawk Hunterre. Ár: 160e HUF.
Biztos sokakban első látásra felmerülő gondolat, hogy “ez meg mi a tökömre jó?”. Hát az ápoltak egy szűk körét érintheti meg esetleg, akik szeretnek nagy távolságokra marokfegyverrel lőni. Ezzel nem csak lőni lehet nagy távolságokra, de találni is. Az én bevált receptem: félkemény TL430-240SWC lövedék aloxozva + 12,40gr Lovex S040 + RWS csapi. A lövedék 340 m/s-al jön ki a csövön (ez így egy gyenge magnum, vagy jó erős spl. – ahogy tetszik). 100 m-en erőlködés nélkül tudom a feketén belül tartani (8A). Egyszer volt szerencsém 200 m-en kipróbálni, egy 30 cm-es vaskorongot folyamatosan tudtam vele kongatni. Szóval aki szereti az ilyet annak csak egyszer kell kézbe venni…
Ezt a típust az Uberti elsősorban Amerikai piacra szánta, ahol Big Game kategóriában vadásznak vele (nálunk persze nem lehet). Volt már sok Ubertim elöltöltő és szereltes is, fel voltam rá készülve, hogy molyolni kell vele mire “fegyver” lesz belőle. Hát ezzel nem kellett. Rendeltem hozzá egy garnitúra tartalék alkatrészt is (rugókat, csavarokat, stb.) meg van minden még ki se bontottam a zacskót. A piacszerzés érdekében nagyon odatette magát az Uberti, laikus számára is jól érzékelhető a magasabb minőségi kategória. Meg hát a .44 magnum azért az követel…

gp20031227kukacgmailpontcom, 30háromnegyvenegy0458

Mellékletek: