Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Jó napot!
Annak mi az oka, hogy uberti 1858 new model army 44nél a kakas hátrahuzáskor átbillen a főrugón, majd így rögzül is. Kétszer fordult elő, mindkétszer roppant nehéz volt szétszerelni, a kakast rögzítő csavar szorulása miatt. 2. alkalommal szétszereléskor a trigger bolt el is tört, lehet ennek gyengesége okozta, netán maga a malfunkció miatt tört el, vagy a roller kopott el, estetleg a főrugó (markolatban) a ludas, kikophatott túlságosan ahol a rollerrel érintkezik? Arra pedig gondolni sem szeretnék, hogy a dobléptető kis csatornája kopott ki (amiben mozog fel-le),… Szeretem elég sokat forgatni, felhúzni a kakast, visszaengedni, rengeteget gyakoroltam a tárcserét is, 2 havonta lövöldöztem vele, picit több mint 100-at összesen, 2017-es gyártmány, rendszeresen karbantartva, olajozva (dobléptető és rögzítő már volt cserélve preventív jelleggel). Az időzítő (timing) csak akkor volt tökéletes ha határozott mozdulattal végeztem a kakas hatrahúzását, ha túl lassan történt bizony volt hogy nem a megfelelő helyre rögzült, ez új korában is jellemzője volt.
Segítséget kérek és minden megoldás érdekel!
Köszönöm!

Nem vagyok guru, nem is értem pontosan, hogy mit jelent az,hogy “a kakas átbillen a főrugón” csak sejtem. Pedersoli Remington Pattarn Customnál, ha a markolaton lévő főrugó feszítő csavar túlságosan be van hajtva, akkor annál is előfordul, hogy a kakas alól kiakad a rugó. Erre gondoltál? Mert akkor csak annyi a gyógyszer, hogy a csavart kijjebb kell tekerni. A második akkor fordult elő, ha a ravasz/ dobrekesztő “U” alakú rugója elgyengült, elrepedt, esetleg a rögzítő csavar nincs teljesen betekerve és nem elég erővel doldozik. Nb: nem szabad erőltetni, csak ütközés közelig meghúzni, sőt kicsit annál is kevésbé. Van oka miért, ha kell megírom. Vagy a kakason lévő, -ki hogyan nevezi-“szemölcs, lencse, tuskó” erősen kopot. (Újabb gyártmányú Piettáknál állítható) Ha egyik esetben sincs igazam, legyetek kedvesek megírni! Szeretnék tanulni! :good: :bye: