Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Jó napot!
Annak mi az oka, hogy uberti 1858 new model army 44nél a kakas hátrahuzáskor átbillen a főrugón, majd így rögzül is. Kétszer fordult elő, mindkétszer roppant nehéz volt szétszerelni, a kakast rögzítő csavar szorulása miatt. 2. alkalommal szétszereléskor a trigger bolt el is tört, lehet ennek gyengesége okozta, netán maga a malfunkció miatt tört el, vagy a roller kopott el, estetleg a főrugó (markolatban) a ludas, kikophatott túlságosan ahol a rollerrel érintkezik? Arra pedig gondolni sem szeretnék, hogy a dobléptető kis csatornája kopott ki (amiben mozog fel-le),… Szeretem elég sokat forgatni, felhúzni a kakast, visszaengedni, rengeteget gyakoroltam a tárcserét is, 2 havonta lövöldöztem vele, picit több mint 100-at összesen, 2017-es gyártmány, rendszeresen karbantartva, olajozva (dobléptető és rögzítő már volt cserélve preventív jelleggel). Az időzítő (timing) csak akkor volt tökéletes ha határozott mozdulattal végeztem a kakas hatrahúzását, ha túl lassan történt bizony volt hogy nem a megfelelő helyre rögzült, ez új korában is jellemzője volt.
Segítséget kérek és minden megoldás érdekel!
Köszönöm!