Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Magyar NRA? Én Nagyon Röhögnék Akkor… Először a társadalomnak kellene megbarátkozni a fegyvertartással. Amit hosszú évtizedek alatt belevertek – félelmet és elutasítást az kell először megváltoztatni a többség soraiban. Ha ez megvan akkor lesz mit képviselni. Addig mi legális fegyvertartók az “aberrált, közveszélyes, joggal elnyomott kisebbség” vagyunk a többségi társadalom és a mainstream média szemében… oszt ugye a meseország meg NEM mindenkié…

Szia. Én nem így látom. Nem általánosítanék más a tapasztalatom. Gondold csak át, néhány évtized alatt többmilliós tétel (valahol olvastam) a megvásárolt fegyverek száma a légfegyvertől, floberteken, muzeálisokon, gáz, gumis stb fegyvereken át a sport és szolgálati, vadász stbstb. vasakig. Ezek valakiknél vannak, ők egy jelentős létszám. A fegyver, vadászboltosok nem győzték a cuccot után-rendelni, amióta a vírus történet van. Akik ezeket megvették, tartják, sokszázezer ember lehet és többségüknél a családnak és az asszonynak :-) sincs semmi kifogása ellene .tehát nem fóbiások Én akikkel beszélgetek, azoknál is csupán tájékozatlanságot és kíváncsiságot tapasztalok a fegyverekkel kapcsolatban és nem elutasítást. (aki zsigerből elutasította, azzal másról sem volt érdemes beszélgetni :wacko: ) Másrészt előbb kell egy, nevezzük “NRAH”-nak :-) lennie akik elfogadtatják, de főleg megismertetik a “társadalommal” a fegyverdolgot és nem fordítva. Az egyik ex élettársam azt mondta a fegyvergyűjteményem láttán, hogy “hülyeség” Aztán egyszer vettem neki egy HW88-t. Erre is azt mondta, hogy “hülyeség”. Mondtam, hogy legalább próbálja ki. (reménykedtem, hogy végleg elutasítja és akkor bezsebelem :yahoo: ) Pár riasztót lőtt ki és utána még egy órán keresztül vigyorgott annyira megtetszett neki. Ma találkoztam egy fiatal sráccal, erre melóztak. Beszélgettünk, pár mondat után kiderül hogy bár még nem vett semmilyen stukkert, de mindent tudott az elöltöltőzésről, bejárta az összes kiállítást, múzeumot, fújta a vasak fajtáit, típusait és a történetüket. Azt gondolom, hogy 1. nincs társadalmi méretű fegyverfóbia 2. Rengeteg az érdeklődő és potenciális fegyvervásárló 3. Hatalmas a tájékozatlanság, ami miatt nem is foglalkoznak a kérdéssel. 4. A világban történő folyamatok miatt, az önvédelmi fegyvert szándékozók felé tolódik az arány. Nyilván idő kellene, és minél előbbi kezdeményezés.
Üdv