Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Nos nem lennék nyugodtan “alanya” egy ilyen eljárásnak, mert az kb. fél év böjtöt jelent puska/vadászat fronton. De ki lehet jönni belőle.

Üdv: lorenz

Mint lövész a lövésznek ez teljesen elfogadható, de mekkora az esélye, ha ebbe egyszer valaki beleszalad, hogy a bíró sportlövész lesz? :-)

Mint ahogy indítottam is logika, ésszerűség, szakmaiság kizárva – csak jogszabály értelmezés amennyire lehet objektíven.

A “rászerelt” szerintem teljesen megáll. A papírtapaszos lövedéket nem termesztjük, vagy tenyésztjük, hanem elkészítjük. Az ólom lövedékre rárögzítjük a papír tapaszt. Nem kell hozzá villáskúlcs vagy csavarhúzó de ez attól még “szerelés”.
Az is biztos, hogy ha egy igazságügyi fegyverszakértő megméri a fegyver oromzatátmérőjét idomszerrel utána pedig a lövedéket (papírtapasz nélkül) mikrométerrel, és ha az utóbbi kisebb (bármennyivel is) mint az előbbi, akkor az ürméret alattinak lesz nyílvánítva.
stb., stb., stb…

A kontra – rekontra helyett én inkább azt kérdezném meg, hogy tegye fel a kezét az aki ez alapján a jogszabályi meghatározás alapján nyugodtan menne bele egy eljárásba (ne adj isten). Nem akarom túllihegni, csak szerintem erőssen necces.

Mindenesetre én inkább a homemade gas check maker projektet indítottam be.