- Angyalszem il cattivo
- 2019-07-27-15:09
Kurvára rosszul tudjátok. Fekete lőporos lövészetet ugyanis csak ott lehet gyakorolni ahol a lőtérnek nagy kaliberű fegyverrel történő lövészetre van már engedélye és a rendőrhatóság engedélyt állított ki fekete lőporos lövészetre. Rendelkezik tároló hellyel és a feketelőpor és csappantyú kezelésére vizsgával rendelkező személlyel, valamint még lövészetvezető is kell,hogy legyen az illető. A lőtéren vásárolt lőport és csappantyút a lőtéren megvásárolhatod elhasználhatod de onnan kivinni TILOS. Mivel magánszemély nem birtokolhat sem fekete lőport sem csappantyút. Kivétel ez alól csak egy van aki rendelkezik lőszer újratöltő hatósági engedéllyel. Mivel fenti írásodból kifolyólag azt feltételezem,hogy neked egyik sincs meg, áruld el légyszi hogyan szállítod és honnan van ha mondjuk a hatóság rákérdez. Mindezt egy olyan ember írta aki ezt már egyszer végig csinálta, és gyakorolja már 18 éve egyfolytában tehát erről nem érdemes Vitázni.
Sajnos Pista-bá, tiszelettel mondom, ez már nem igaz. Mikor átverték Balászék az elöltölős vadászatot, azóta elöltölős vadászvizsgával rendelkező személy is tarthat otthon lőport meg csappantyút, ha megkérte a helyi igrendet. Pl én is. És amiatt, hogy a vadász gyakorolhasson is, szintén változtak a lőterek szabályozásai is. Had idézzek Balász könyvéből, 143.oldal vizsgakérdések és megoldásaik szakasz, 17-es kérdés: Kérdés: “Milyen jogi feltételek kötelezőek elöltöltő-fegyveres lövészet folytatásához?” Válasz: “Lövészegyesületi tagság, érvényes műszaki kártyával rendelkező elöltöltő fegyver, 22LR kaliber feletti fegyverek használatára engedéllyel rendelkező lőtér, jogszerűen tartott lőpor és csappantyú” Szóval, én úgy viszem a saját lőporomat (Komlósra is), hogy ott van mellette a vadászjegy, meg a határozat, hogy elöltölős vadász is vagyok (Egyébként Veréb Krisztián vagyok, ismerjük egymást régről, sajnos nem tudtam menni a Wildkmolósra, dolgoznom kellett).
Elnézést a vizsgázott és fekete lőpor valamint csappantyú tartására hatósági engedéllyel rendelkező vadászt kifelejtettem. Más nekünk annak idején csak úgy adták ki az engedélyt, hogy rendelkeztünk nagykaliberű fegyverrel való lövészetre. Egyébként ahány megye annyi királyság.
22LR is, vagy csak FELETTI?