Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Szép kis vihar lett a szelemből. :good: :yahoo: :yahoo: :yahoo: Tehát ha jól értem, akkor:Elöltöltős lövészetnél, az érvényes műszakis fegyver, egy klub tagsága és a lövészetvezető jelenléte elég. Plusz lóvé. :whistle: :whistle: :whistle: :unsure:

Üdv! ,,Szerelemről szó sem volt” ;-) ,és igen,ha a lövészet vezetőnek van elöltölős vizsgája,de a lövésznek nincs. Ez azért van,hogy nehogy vak vezessen világtalant. És hogy ne legyen baleset.

Elírtam,bocsesz. :whistle:

Na ez fafa! Kb 11 éve lövök, több lőtéren is. Tuti, hogy ezeken nincs elöltöltős vizsgája a tulaj-lövészetvezetőknek. Tudtommal vizsga elöltöltősből egyébként is csak 2-3 éve van? :unsure: :unsure: :unsure:

Nem mondom elég tájékozott vagy a vizsgával kapcsolatosan. Nem is tudom, hogy az én vizsgám hogyan lehet már 20 nál több éves. :-)

Köszi! Nagy öröm számomra, hogy most megtudtam, 20 éves a vizsgád! Más információ tartalma azonban sajnos nincs a lekicsinylő válaszodnak. Gondolom nem vagy rosszindulatú, talán csak a kánikula. Sólyomszem értelmesen megírta mit tévesztettem az őskori szövetségi -ami Neked is van 20 éve- és az újkori hatósági vizsgával kapcsolatban. Szép hétvégét!

:bye: :bye: :bye: Az “ÓKORI-meg az Újkori” között tudomásom szerint annyi a kiegészítés, hogy az Újkori feketelőporos vadászatra is jogosító vizsgaanyaggal van kiegészítve. És nem rosszindulatból írtam ilyet nem tennék senkivel. Az én bizonyítványom száma 80 alatti de létezik barátom akié 10 alatti. Elöltöltős vizsga pedig nagyon régóta létezik.Én 96 ban kezdtem az elöltöltőzést.

 

Köszi! Én elszigetelten füstölgök, kb 70 kmes körzetben egy lőtér van, de ott is egyedül vagyok feketés, ezen kívül Milléren voltam egyszer -720 km utazás – és Győr mellett Sólyomszem meghívására -ami kb 650 km utazás,- ahol feketelőporos kollégákkal tudtam beszélgetni. Saját tapasztalaton kívül a többi  ismeretet személyes levelezésből, irodalomból és innen a fórumból próbálom összeszedni. Ezt nem tudhattad. Ezért kérdezek olyat, ami másnak evidens lehet. De ha kérdezek, nem igazán arra a válaszra vágyom, hogy milyen hülye vagyok, ha ezt sem tudom. Spongyát rá, semmi gond! Nagy eredmény a hatósági vizsga és a vadászati lehetőség, de aki csak lövészkedni akar, annak ez a “központosított” vizsgarendszer csak megnehezíti a dolgát, vagy elveszi a kedvét az egésztől. Az eredeti kérdést ezért vetettem fel, amikor megláttam, hogy korábban is volt egy egyszerűbb vizsga. Jó lenne, ha most is lenne, akár minden feketés lőtéren! Szép estét!