Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Csetneki Péter 70753 hsz Jászfelsőszentgyörgy lőtér Keresd Kleno 1 topictársat ő ott tag.A tulajdonos,lövészetvezető elérhetősége ,nekem sajnos nincs már meg,de sokan jártunk oda lőni,minden fegyverrel,ágyúval is… :bye: Hátha még valakinek megvan az elérhetősége rajta kivül is… Sok kedves emlék fűz oda…. Sok sikert!

Köszönöm szépen, mindenképpen megkeresem! Üdv.

Nem kell keresned, itt vagyok. El kell szomorítsalak, itt a pusztában is szükséges a lövészet vezető jelenléte a lövészetek alkalmával /még a tagoknak is/. Ezzel együtt szívesen látunk minden új érdeklődőt. /ettől jobb helyet a kalendáriumban sem találsz :-))/ A lőtér vezetőjének az elérhetőségét megtalálod a lőtér honlapján.

Köszönöm az infot, fogom keresni. Valami nagyon félrement -ismét- a fórumban, egyáltalán nem arról beszélünk, amiről kellene, meg amiről az eredeti posztban szó volt. Egyébként a törvény (ami bizony felülírja a bm rendeletet, amit nem árt ha tudsz, ha egy rendőrtiszt elhatározza, hogy bevisz egy Zsanett-helyzetbe) NEM nevesíti a lövészetvezetőt. Ennek az az oka, hogy a jogalkotó szándéka szerint a lövészetvezető lőhessen az általa felügyelt lőtéren úgy, hogy nem szükséges még egy lövészetvezető jelenléte. Ezt kis klub nem is bírná anyagilag. Szó nincs arról, hogy egyedül akarok kommandózni a lőtéren, ezt most is megtehetném, ha nagyon akarnám, tudok nem is egy ilyen helyet, nem is túl messze tőlem. PONT a jogkövető magatartás késztet arra, hogy keresgéljek egy helyet, ahol teljesen jogszerűen körberöhöghetek bárkit, aki izélgetni akarna a muzzleloader miatt. Sajnos nincsenek jó híreim. Pest megye = ZMSE pincelőtér. Slussz. Én meg nem is tudom hirtelen, el merném e sütni ezt a .50 kaliberű ágyút egy zárt pincében… :scratch:

Én nem azt írtam, hogy a lövészetvezető nem lőhet, hanem azt, hogy lövészeten jelen kell lennie. Azt a rendelet sem írja, hogy nem lőhet. A rendelet – ezt is írtam – valóban nem mehet szembe a törvénnyel. A törvény egész egyszerűen nem nevesíti a lövészetvezetőt – és még sok mindent a lövészettel kapcsolatban -, mivel ez nem feladata. Ez viszont nem alapoza meg azt a kijelentést - Könyves Kálmán után szabadon – hogy lövészetvezetőkről, akik nincsenek több szó ne essék!  A törvényhez ui. kapcsolódnak végrehajtási rendeletek. Na, ezekben van szó a részletekről. És tudjuk, hogy “az ördög a részletekben lakik”! :yahoo:

Abba pedig, hogy “egy rendőrtiszt elhatározza, hogy bevisz egy Zsanett-helyzetbe” nem mennék bele, erről Bokros dokival érdemes szót váltani.

Minden esetre, ha ez a bizonyos rendőrtiszt (+ legalább egy másik) ellenőrzési céllal meglátogat egy lőteret, ahol éppen löészet folyik, az álmoskönyv szerint nem tanácsos kijelenteni, hogy itt ugyan nincs lövészetvezető. :negative: 

Hogy érdemben is hozzászóljak, a jászfelsői lőteret én is csak ajánlani tudom.