Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Az élménylövészetek körül is gyűlnek a viharfelhők, legalábbis ilyesmit hallottam a múlt héten.A lőtereken valóban a klubtagsági igazolvánnyal rendelkezőket kedvelik, mert abban sportorvosi pecsétnek is kell lenni és az pszicho vizsgát is tartalmaz.A mai világban ez egy kicsit érthető is, sajnálatos hogy ilyen lett a világ.

Klubtagság még nem feltételezi a sportorvosit. Elöltöltős lövészetnél, az érvényes műszakis fegyver, egy klub tagsága és a lövészetvezető jelenléte elég?

Sportorvosi a versenyengedélyhez és a fegyvertartáshoz kell. Lövészetvezető akkor kell, ha nem vagy klubtag, egyébként tagok mögött nem áll lövészetvezető lövészeten. A fő baj az, hogy egy db feketelőporos lőtérről tudok Pest megyében, a ZMSE lőtérről, de az meg belvárosi, tehát nyilván pincelőtér. Annyira puskával nem pálya. 50m – talán. (De nagy táv ~300+ m biztosan nincsen.) Jópofa a jogalkotó, tényleg, örülök neki, hogy így van. Kár, hogy a szakmát nem kérdezték meg hozzá…

Kedves Csetneki Péter! Szigorúan kötelező lövészet vezető akkor is,ha csak” klubtagok lőnek!!! Ügyeljünk a fontos részletekre uraim…

Tegnap olvastam a vonatkozó három tv-t. Nem nyitok erről vitát, de ha ezt hiszed, olvasd el magad. Egyébként sem erről beszélgetünk, hanem arról, hogy per pillanat nincs  hol lőni Pest megyében és közvetlen környékén. Most voltam a Diana lőtéren, csak szerda-csütörtök, parkoló nincs, ha van fizetős, (meglepő, VIII. ker) csak előre bejelentkezve. Azt hiszem én keresek magamnak valami helyet a pusztában… :/ Többieknek meg sok sikert kívánok a gyakorláshoz.