Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Uhhh……..

Jajj de megmondtam, hogy én leszek a rosszfiú :-)

Sok lövészt láttam, sokat hallgattam csendben ahogy véleményt formálnak más ágakhoz tartozó lövészekről.
Emiatt van bennem egy pici szkepticizmus.

Tény, barátságosabb hozzáállást érdemelt volan a posztoló, de sajnos rajtad is azt érzem, kedves Lovakkal Suttogó, hogy az első IDPA versenyeden lövés nélkül küldenének hátra csomagolni (elnézést, nem személyeskedni akarok, csak a stílust elemzem). Minden versenysportnak megvan a maga írott és íratlan szabályrendszere. Nem véletlenül.
Persze értem én a szavaim kiforgartását ironikus hangvételben… Pedig hidd el, egy átlagos íjásznak, kuspuskásnak, olimpiai trapp-lövőnek f.ngja nincs mi a feketlőpor. Mert még nem lobbant fel mellette 15 grain csak úgy, okításként… (és nem, nem 89 grain sörétes töltetet mondtam).

Lehet ismerjük is egymást, nincs bennem személyed ellen semmi. Csak másként gondolkorom arról, hogy kéne ezt az egész hobbyt elkezdeni. Nagyon sok profi lövőt ismerek, akik egy-egy sör mellett elmesélték, min műlt az életük, vagy épp a hűvelykujjuk….

Kedves Oldm4n, 27-én Derecskén is lesz lövészet. (Rumcajsz egylet). Én ott leszek, lesz nálam 4 revolver is, két Colt, Egy Remi meg egy Rogers (illetve ha itt jelzed, kiviszem az Enfieldet is, ami bár puska, de szintén jó máka), mind kipróbálhatod. Lesz még ott néhány nagyon-jó sportlövő, meg egy nagyon korrekt lövészetvezető. Tudom, több mint 100Km Budapestttől, de gondold meg nyugodtan.