Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Kicsit elvettétek a kedvem az egésztől. :( De -Köszi Sparrow- “Keresek egy topictársat aki BP 100 Km-es körzetében segítségemre lenne az 1860 Colt Army-m első kipróbálásában”

Kedves Oldm4n!

Ne hagyd hogy elvegyék a kedvedet, szerintem csak a kezdő hibáktól akarnak (túl)óvni. ;) Ahogy lentebb is írták, a tisztításhoz sem kell hozzá különösebb háttéreszköztár, pár ezer forintos tisztítókészlet, lőkúpkulcs, egy vödör forró szappanos víz, fegyverolaj és egy rongy és/vagy kis kefe elegendő – ahogyan a 19. században is elég volt.

Az 1860 Coltoknak pontosságával nincsen gond, a replikák viszont híven követik az eredetit abban is, hogy (ha jól emlékszem) 75 yardra vannak belőve, így 25 méterre “kissé” fölé hord. Egy jó lövész jól kidolgozott töltettel a mai modern revolverekkel nagyjából összevethető szórásképet fog lőni, egy átlagos lövésznél pedig nem feltétlenül a fegyver lesz korlátozó tényező – a Coltoknál inkább az eredetileg is béna irányzék nehezíti meg a dolgod.

De ha gondolod, a következő dorogi lövészeten (alul linkelték) magad is kipróbálhatod, leviszem az 1860-as Coltomat és nyugodtan kipróbálhatod (eladni viszont nem eladó).