Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Elsősorban humornak szántam… Tudod még nem találkoztunk, vagy csak nem tudunk róla, sajnos gyakran rosszul látok ki ki a shemaghomból :-), de ez nem zavar a lövészetben. Én amiatt írtam ilyen meggondolatlattatanattanul (bocsi Jani de nem bírtam ki), mert szerintem, az hogy ez a “rendszer” ilyen annak ezek az okai, és ezek az okok érthetőek. Pl. ott van listán egy FF lőtér “kolbásztermő vidékről”. Ami azért van majd 3 éve zárva, mert egy “ígéretes utánpótlás válogatott fiatalember” úgy gondolta, ott lövi magát öngyilok céllal mellkason. Hál istennek vs. “elsütési- hiba” miatt nagyobb baja nem lett, de a cég azóta sem üzemel, és ki tudja mikor fog. A lövészetvezető meg járhat a bíróságra, valószínűleg Ő sem fogja neten hirdetni a lőteret, bár biztosan nem ezen múlott a dolog. De a gondolatmenet szerintem respektábilis. :-(

Szia Rprme!

Ha jársz versenyekre – bár az idén én sajnos, egyre sem tudtam elmenni – akkor biztosan találkoztunk. De nem is ez a lényeg. Értem a gondolatmenetedet, de ezen az alapon sok mindent zárva kéne tartani. Elsősorban az embereket! :unsure: Hülyék, bűnözők … mindenhol előfordulhatnak, erre felkészülni elég nehéz. Talán emlékszel a soproni lőtéren pár éve elkövetett tragikus bűncseleményre! Ma is működik, és nézd meg a honlapjukat! Említette theHassan a Győri Lövészklubot is. Nekünk is van “működő” honlapunk. És még sorolhatnám, de tény, hogy nagyon sok klub nem vagy nem aktuális honlapot/f@szbuk-oldalt üzemeltet(?). Nem hiszem, hogy e mögött mindenhol az általad említett ok állna – bár nem zárom ki ezt a meggondolást sem – sokkal inkább azt látom, hogy sok kis klub vezetője a régebbi generáció képviselője, aki nem biztos, hogy “otthon van” a neten. Ha profi céggel akarja megoldani, az többnyire drága, amit egy kis klub nem igazán tud kigazdálkodni. Ha van a tagok között, aki “ért” hozzá, akkor néhány ezer ft-os tárhelybérlettel, ingyenes CMS-rendszerrel fillérekből megoldható.

A baj az – amit theHassan is felvetett -, hogy “nagyok” – pl. a Kapszli – akik egyébként professzionális – a fórum-motorról most ne beszéljünk! :yahoo: – honlapot üzemeltetnek sem figyelnek mindenre oda.

A konkrét példára: Valamikor felkerültek oda a feketelőporos lőterek. Azóta nyíltak újak, szűntek meg, illetve vegetálnak régiek. A FTV legutóbbi módosítása minden, .22-nél nagyobb kaliberre engedélyezett lőtérnek engedi – külön engedély nélkül! – az et-fegyverek használatát. A kérdés többnyire tehát nem a lőtér, hanem az, hogy be lehet-e ott szerezni a muníciót. Na, erről lenne jó pl. információ! Persze lehet keresgélni, telefonálni … – “dolgozzon a paraszt”! – de a mai fiatalok – és sokszor az idősebbek is – már a neten “indulnak el” keresgélni.

Abban természetesen igazad van, hogy minden lőtér/klub maga dönti el, hogy mit jelentet meg magáról bármilyen formában. Ahol zártak akarnak maradni, ott nyilván elég, ha esetleg ismerősök ajánlásával lehet bejutni.

Azzal viszont nem értek egyet, hogy alapvetően zárjuk ki azokat, akik most kívül vannak, legfeljebb némi “küzdés” árán jussanak el hozzánk. Én magam is igyekszem “népszerűsíteni”, és – főleg füstölgőket – csábítani a klubunkba.

Sokat lehetne erről beszélgetni, de azt hiszem értjük egymás álláspontját. Nyilván mind a két nézet védhető-támadható, de úgy gondolom – mint ezt fentebb is írtam – hogy végül ez mindenhol a helyi közösség kompetenciája.

üdv., János