Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Hé srácok… Ez nem tömegsport és ez szerintem nagyon is jó így. Igen, ha egy klubba akar valaki bekerülni (pl lövészklubba) annak bizony utána kell járnia a dolgoknak… Szerintem ez is normális. Amúgy meg ez 150 éves technológia – akkor bizony nem volt internet és nem halt ki az emberiség. Sőt bizony a tömeg (moslék) médiával szerintem jogosan bizalmatlan a (lövész)ember, ha meg elmegy egy klubba akkor családi légkör fogadja, énnekem pl. ez is tetszik. Akinek meg a RENDSZERREL van baja keressen másikat oszt jónapot!

Az a jó az ilyen hozzászólásokban, hogy kompakt formában tartalmaznak sok dolgot, amire reagálni lehet.

A 150 évről… dédnagyapámról szól a történet. Pajtásaival kimentek szántani a határba. Szürkült már az este, a többiek haza is mentek, csak ő még a fordulót be akarta fejezni. Ekkor akadt meg az ekevas egy kis ládában, doboz volt az inkább, de vastag tölgyfa, gazdagon megvasalva. Lakatpánt volt rajta, de lakat helyett csak egy görbe vas volt belefűzve. Látszott rajta, hogy nem az embertől, hanem a természettől kellett annak a doboznak védenie valamit. Kíváncsi volt az öreg, kinyitotta, és nem más volt abban, mint egy francia gyalogostiszt levele, aki Napóleon oroszországi hadjáratából visszafelé keveredett erre a környékre.
Azt írta:
“A borogyinói csatavesztés valódi oka pedig az volt, hogy az összes Lee Production Pot IV https://kapszli.hu/product/production-pot-iv-koho/ fűtőszála testzárlatos lett, rendeltünk újat https://kapszli.hu/product/futoszal-lee-kohokhoz-500w/, de a FedEx a moszkvai központon át küldte, és a cár kémei mindet elorozták!”

Ennyi a :) , mostantól komoly.

Nem tömegsport? Pedig minden adott ahhoz, hogy az legyen! És az már csak azért is jó, mert biztosított a humán erőforrás újratermelése… De ha ismét csak az említett utisugo interjút olvassuk (azon kívül, amit egyébként is tudunk), akkor láthatjuk, hogy könnyebb hozzáférni a fegyverhez, könnyebb megcsinálni a papírmunkát, kevesebb a lőszerköltség ugyanannyi élményhez – és most tegyük hozzá, hogy azóta annyi azért változott, hogy a lőtérnek is könnyebb. Szóval a tömegsporttá váláshoz csak annyi kell, hogy legyen lőpor a lőtéren, meg legyen lövész. De ha a lövésznek keresnie-kutatnia kell, körbetelefonálnia a fél országot, akkor, mondjuk ki, nem fogja megtenni. Ha nincs lövész, a lőtér nem fog lőport tartani, mert minek, sokkal könnyebb marketingelni (ha marketingel egyáltalán) az aranyozott kalasnyikovot meg az MP5-öt. És bizony az a helyzet, hogy a mai gyerek már nem huszárnak álmodja magát, hanem TEKesnek (erre is van cikk, ha érdekel valakit, megkeresem).

Utána kell járni? Ismételve magamat, nem fog utánajárni. Nem fog. Van pár ember, aki utánajár. De a ugyanazért az érdeklődőbázisért küzd a szerelt lőszeres élménylőtér, a CounterStrike esportklub, meg a feketelőpor. És mennyi esélye van az utánajárásnak a mindenhonnan áramló CounterStrikekal szemben? Mert az áramlás az tény, annak nemszeretése egyéni.

És végül, mondtam én olyat, hogy bajOM van a rendszerrel? Nem bajOM van, hanem szerintem baj van. A kettő nem ugyanaz. Ha bajom lenne, akkor nem írnék.