Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Hé srácok… Ez nem tömegsport és ez szerintem nagyon is jó így. Igen, ha egy klubba akar valaki bekerülni (pl lövészklubba) annak bizony utána kell járnia a dolgoknak… Szerintem ez is normális. Amúgy meg ez 150 éves technológia – akkor bizony nem volt internet és nem halt ki az emberiség. Sőt bizony a tömeg (moslék) médiával szerintem jogosan bizalmatlan a (lövész)ember, ha meg elmegy egy klubba akkor családi légkör fogadja, énnekem pl. ez is tetszik. Akinek meg a RENDSZERREL van baja keressen másikat oszt jónapot!

Ne haragudj, de ennél nagyobb marhaságot régen olvastam ezen a fórumon! Miért kell egy (lövész)embernek 150 éves matuzsálemnek lenni? Miért nem fér össze a régi technikák ismeret, szertete és használata a modern dolgokkal?! Te a hozzászólásodban olyan dolgokat keversz össze, amelyek nem igazán függenek össze.

theHassan-nak nagyon igaza van. Nem csak abban, amit eredetileg leírt, hanem abban is, hogy nem a felvetett problémájára reagáltak a hozzászólók! Egy általános problémát – nevezetesen azt, hogy a lövészettel kapcsolatos honlapok jelentős része elavult, nincs karbantartva, (nem csak) az érdeklődők nem jutnak használható információhoz – vetett fel, amire többnyire védekezés, magyarázkodás volt a válasz.

Amit viszont Te írtál, az nagyjából az, hogy aki elöltöltős lövész létére ilyen Istentől elrugaszkodott dolgokban – mint pl. az Internet – hisz, netán még annak alapján akarja ezeket a tiszteletre méltó zárt klubokba bekerülni, az nem közénk való.

Már ne haragudj, de erről nekem sokkal inkább Don Quiote jut eszembe, mint egy, a hagyományokat tisztelő és ápoló “lövészember”! Nem beszélve arról a kiváltságról(?), hogy mi már benne vagyunk a klubban, aki meg be akar kerülni, az küzdjön!

Igen, egy klubba bekerülés megkövetel bizonyos feltételeket. A szabályok elfogadása, tagdíjfizetés … De nem hiszem, hogy ezek között a modern technika elutasítása és 19. századi gondolkodás is szerepelne!

Szerintem a lövésztársadalom nem lehet kirekesztő. Éppen a fennmaradásunk – fegyvertartás, legális lőporbirtoklás! – érdekében hasznos, ha nem zárt klubként létezünk. Sokan vannak az országban – és szerte a Világon – akik irtóznak a fegyverektől, és legszívesebben mindent – az elöltöltőket is! – betiltanának. Ellenük a legjobb védekezés, ha minél többen fogadják el, esetleg űzik ezt a sportot. Tehát segítsük, hogy megtaláljanak bennünket, ne pedig gátoljuk!

Ma az emberek jelentős része elsődlegesen az Net-en tájékozódik! (Anno a Vadnyugaton is először gyalog, lóval, szekéren közlekedtek. Viszont amikor megjelent a vasút, nem azt mondták, hogy minek az, hiszen évezredek óta ott a ló! És jól megfért egymás mellett!)

Végül: ha ennyire ellene vagy a net-nek, akkor miért olvasod a Kapszli honlapját, sőt, még írsz is a fórumba?!

Bocs – azért is, hogy kicsit hosszú voltam – nem bántani, megésrteni akarlak, csak ezt a bejegyzésedet elég meggondolatnak tartom.

“füstölgős” üdvözlettel, János