Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Games
3 hours, 16 minutes telt el
Games
3 hours, 16 minutes telt el
Játék ajánló
1 day, 11 hours telt el
Játék ajánló
1 day, 11 hours telt el
Színdarabok
4 days telt el
További hozzászólások

Hé srácok… Ez nem tömegsport és ez szerintem nagyon is jó így. Igen, ha egy klubba akar valaki bekerülni (pl lövészklubba) annak bizony utána kell járnia a dolgoknak… Szerintem ez is normális. Amúgy meg ez 150 éves technológia – akkor bizony nem volt internet és nem halt ki az emberiség. Sőt bizony a tömeg (moslék) médiával szerintem jogosan bizalmatlan a (lövész)ember, ha meg elmegy egy klubba akkor családi légkör fogadja, énnekem pl. ez is tetszik. Akinek meg a RENDSZERREL van baja keressen másikat oszt jónapot!

Ne haragudj, de ennél nagyobb marhaságot régen olvastam ezen a fórumon! Miért kell egy (lövész)embernek 150 éves matuzsálemnek lenni? Miért nem fér össze a régi technikák ismeret, szertete és használata a modern dolgokkal?! Te a hozzászólásodban olyan dolgokat keversz össze, amelyek nem igazán függenek össze.

theHassan-nak nagyon igaza van. Nem csak abban, amit eredetileg leírt, hanem abban is, hogy nem a felvetett problémájára reagáltak a hozzászólók! Egy általános problémát – nevezetesen azt, hogy a lövészettel kapcsolatos honlapok jelentős része elavult, nincs karbantartva, (nem csak) az érdeklődők nem jutnak használható információhoz – vetett fel, amire többnyire védekezés, magyarázkodás volt a válasz.

Amit viszont Te írtál, az nagyjából az, hogy aki elöltöltős lövész létére ilyen Istentől elrugaszkodott dolgokban – mint pl. az Internet – hisz, netán még annak alapján akarja ezeket a tiszteletre méltó zárt klubokba bekerülni, az nem közénk való.

Már ne haragudj, de erről nekem sokkal inkább Don Quiote jut eszembe, mint egy, a hagyományokat tisztelő és ápoló “lövészember”! Nem beszélve arról a kiváltságról(?), hogy mi már benne vagyunk a klubban, aki meg be akar kerülni, az küzdjön!

Igen, egy klubba bekerülés megkövetel bizonyos feltételeket. A szabályok elfogadása, tagdíjfizetés … De nem hiszem, hogy ezek között a modern technika elutasítása és 19. századi gondolkodás is szerepelne!

Szerintem a lövésztársadalom nem lehet kirekesztő. Éppen a fennmaradásunk – fegyvertartás, legális lőporbirtoklás! – érdekében hasznos, ha nem zárt klubként létezünk. Sokan vannak az országban – és szerte a Világon – akik irtóznak a fegyverektől, és legszívesebben mindent – az elöltöltőket is! – betiltanának. Ellenük a legjobb védekezés, ha minél többen fogadják el, esetleg űzik ezt a sportot. Tehát segítsük, hogy megtaláljanak bennünket, ne pedig gátoljuk!

Ma az emberek jelentős része elsődlegesen az Net-en tájékozódik! (Anno a Vadnyugaton is először gyalog, lóval, szekéren közlekedtek. Viszont amikor megjelent a vasút, nem azt mondták, hogy minek az, hiszen évezredek óta ott a ló! És jól megfért egymás mellett!)

Végül: ha ennyire ellene vagy a net-nek, akkor miért olvasod a Kapszli honlapját, sőt, még írsz is a fórumba?!

Bocs – azért is, hogy kicsit hosszú voltam – nem bántani, megésrteni akarlak, csak ezt a bejegyzésedet elég meggondolatnak tartom.

“füstölgős” üdvözlettel, János