Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

“A gyilkosságnál pedig teljesen mindegy, hogy vadász volt az illető vagy nem.” Most viccelsz!? Évente pszihó és lehet kihullana ilyen elmebeteg mészáros emberke, sőt…..

Ok. a vadászokat pszichózzák és akkor nem fognak gyilkolni. Szerinted csak a vadászok gyilkolnak? És mi van a többi ilyen-olyan okból embert ölővel? Őket is pszichózzák évente és akkor nem lesz több emberölés?!

Csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy a a vadászok sem szoktak nagyon gyilkolászni. A vadászbalesetek általában gondatlan, nem pedig szándékos cselekmények, ezen a pszicho nem igazán segít! Egyébként valahol olvastam – ha jól emlékszem, a pécsi lövöldözős egyetemista kapcsán – egy pszichomókus nyilatkozatát, miszerint nagyjából a vizsgálat időpontjában tudják megítélni a páciens állapotát. Tehát azt, hogy fél év múlva el fog-e követni valamit, azt nem.

Egyébként nem olyan régen egy orvos követett el némileg hasonló cselekményt, pedig ő aztán tényleg “kontroll alatt állt”. … ja, és sportlövő is volt és vadász is. Most akkor kiket is kell “sárba tipornunk”?! Ő speciel pisztollyal lőtt, tehát nem a vadász-, hanem a sportlövő énjét kell elitélnünk. Vegyük már észre, hogy nem a sportlövő, meg a vadász, meg a … gyiklkol, hanem egy ember! Azzal, ami éppen kezébe akad, van neki stb.