Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Tehát akkor leírom mit tapasztaltam, hátha okul belőle valaki.

A dobrekesztő nem működött megfelelően, mert nem volt pontos a mérete ehhez a revolverhez.

Ezt az alkatrészt cserélték, tehát valami oka volt egyrészről a cserének, másrészt a kakashoz nem lett pontosan illeszkedő darab a cserélt. Ez azt jelentette, hogy a dobrekesztő csak akkor került a kakason lévő ferde csap megfelelő oldalára, vagyis a kiindulási állapotba, ha a kakas túl tudott mozdulni azon a ponton, ahol a lőkúpokra támaszkodott. Ezért kivett dobbal működött, még ha a lőkúpra csapott, akkor nem. A videót tanulmányozva azt láttam, hogy a dobakasztó villás részén lévő ívbe nyugszik a csap kiindulási helyzetben. Ezt az ívet finom papírral felcsiszoltam (kb: 0,06-0,08 mm-t) És a probléma megszűnt. Ezek után jöttek elő a további méretproblémák, mert most már dobbal is láttam működni.

Ahhoz, hogy megértsük célszerű a videót tanulmányozni. Tehát nyugalmi állapotban kint van dobrekesztő, fogja a dobot. Amikor hátrafelé húzzuk a kakast, a ferde csap vastagabb része lehúzza a dobakasztót, majd további hátra húzásakor a ferdeség miatt leakad a csapról és ismét megfogja a dobot. Ennek a folyamatnak az időzítése fontos, Egészen biztos, hogy félállásban szabadon forog a dob, alap illetve felhúzott állapotban azonban megakasztja.

Ennél a revolvernél csak alap és túlhúzott állapotban akaszt meg, mikor már a dob is túlfordult. ez azért van, mert túl későn akad le a ferde csapról. Ezért nyilvánvaló, hogy hosszú a dobakasztó villás része. Így mivel a dob túlfordul mindig beleüt egy kicsit a dobba a kakas. ezért volt felnyalódás mind a dobon, mind a kakason. Ezt a dobakasztó rövidítésével szándékozom megoldani, persze többlépcsőben, kis lépésekkel.

Üdv: Tamás