Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Kari45-nek válasz a https://kapszli.hu/buffalo-bill-remington/ rovatban írtakhoz:

Ez egyébként igaz, csak nézd azt, pl. egy 1 unciás színezüst alap érme ára 35-50 Euro között mozog, annak a 3-4 szeres ára sem egy “félretettpénz” lenullázó kiadás úgy kb. a világ felének. 1000 USD-ra azért már lehet azt mondani, hogy egy nagyságrenddel nagyobb kiadás, bár úgy tippelem ha valami igazán különleges lenne ez a Remi, akkor is már rég elfogyott volna. Tök véletlenül 2 napja megtapogattam egy példányt a keszhelyi viszonteladónál, nem mondom, nekem -akinek egyébként nem nagyon tetszenek a fegyverre faragott tulipántosládahímzések- elsőre nagyon bejött, mintegy műtárgy benyomását kelti. Mivel siettem, nem nagyon vizslattam, -és nem is írnak róla, hogy kézi vagy gépi gravír van rajt (inkább gépinek tűnt de ha meglesz még, majd a jövőhéten átmatatom :-) ), és határozottan igényes az egész megjelenés. De! Amellett, hogy majdnem elgyengültem, és elővettem a bankkártyámat, valami hiányzott. Az egyik amire nagyon is rátapintottál: Igen! a díszdoboz!!! Veszel egy különleges érmét, mit kapsz hozzá? Egy szép kis bemutató fadobozt. Veszel egy elég “csehül” :) kinéző greatgun derringert vagy eleanort, a kinézetéhez képest egy vagyonért, és benn van egy szép fadobozban!!! Ezt a csehek baromira tudják, most éppen egy lovas cuccot is így adnak el (egy rémronda alátét, és mindenki megveszi asszem 200 euro körüli összegért mert egy olyan fadobozban van, amiben akár a koronázási ékszereket is bemutathatnád). Mért? Mert szinte alig kerül a valamibe, egy faipari cég rááll a megrendelésre, és 2-3 nap alatt olcsón kinyomja magából. Mert szép, és kiemeli a benne rejlő tárgyat, és mert emeli annak exkluzivitását, mintegy hangsúlyozza, hogy most egy különleges dolog került a birtokodba. De hogy témánál maradjunk nézzük ezt: (remélem ahhoz túl távoli, hogy konkurencia legyen, vám, engedélyek stb.) https://www.americaremembers.com/product/buffalo-bills-wild-west-tribute-revolver/ Ugye? Ezzel lehet, hogy sosem lőssz, de felteszed a falra vagy a dohányzóasztal közepére így ahogy van díszdobozostul, és anya is azt fogja mondani, hogy húdeszép, passzol ide (így meg: már megin egy kacattal több). A másik ami miatt szerencsére nem hamarkodtam el, és ami miatt még mindig bőven kapható: Igazából egy feltehetően gépi gravíron kívül, mi pluszt kapsz ebben a Remiben? Egy szóval nem mondanám, hogy bármi is legyen lelőve egy rendes markolatért, de hogy műűűűűanyaaaag? A tok az ubertiusa szerint nem betétedzett, a cső sem extra, kék finis az van rajt (na bumm). De most komolyan? Ha már igazán szépet és fullosat akarsz nem ezt választanád? https://kapszli.hu/product/uberti-1858-remington-new-army-eloltolto-revolver-8″-csohossz-cch-betetedzett-tok-charcoal-blue-finish/

(nagyon trükkösen én látom, hogy ott a hozzászólásom, de a “4 hozzászólás” a cikk elején nem változott át 5-re az enter lenyomása után, valamit a telóról ismeretlenül belépve sem látható amit írtam. Gondolom le vagyok korlátozva az egyesületi életes feketelőpor téma és az un. vadászatról szóló gondolataim miatt, és ha így van elég szánalmas)