Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
  1. Elnézést az offért de erről a hírdetésről jutott eszembe,hogy ha van legálisan tartott(vadász vagy sport célú) sörétes fegyverem és lőszertöltő engedélyem. Akkor tölthetek magamnak gumilövedékes töltényt amivel aztán használhatom a fegyvert otthonvédelemre?

    Valóban a szolgálati célra volt forgalomba/erdészek,hiv vadászok,mezőőrők/ ilyen lőszer akár 6-9 mm-es 12 db-os vagy egy nagygolyós gumilövedékes patron.De azt hiszem most már nem vásárolható,de egy telefont megér,de szerintem a kapitányságon a fegyveres előadó nyilván, de a fegyverboltban tudni fogják.Nem hiszem,hogy engedélyezve volna a gumilövedékes patron,hidd ez a lágy gumis,amikor az akasztó lefékezi a gumilövedéket akkor is kellően megfékezi az alanyt.Isten adja .hogy soha ne kelljen használnod…. Na és természetesen a tartási cél a fegyvereidre vadászat,sportlövészet,tehát amíg a jogszabály nem teszi lehetővé a az élet és vagyonvédelmet a vadászatra engedélyezett fegyverrel,addig jogszerűtlen…A lágy gumis,MKH vizsgázataott gáz-riasztó és” hallagatólagosan2 a gumilövedékes fegyver” önvédelmi célra 18 év feletti állampolgárnak engedély nélkül kirárólag otthonvédelemre tartható illteve a közterületen rejtve gáz -riasztó fegyverre fegyverviselési engedély a rendőrhatóságtól kérhető üdv Remélem jól tudom

    Én nem tudom jól, mert nem találtam hozzá infót. Polgári célú ön- és birtokvédelmi gumishoz hol van leírva, hogy hová lehet lőni, ? Mellbe, fejbe, seggbe? :yahoo: Kétféle gumis van. Egyik, ami tulajdonképpen gáz-riasztó és gumilövedék kilövésére alkalmas, a másik pedig a múzeális, azaz elöltöltős gumis. Ezek közül van olyan pusek, amiben semmilyen akasztó sincs a csőben (csövekben). ez is OFF volt! :whistle:

Gumis pusek elkelt. Köszi! :bye: