Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Jónapot Kívánok mindenkinek, valaki tudna nekem segíteni hogy a kicsappantyúzó matricánál, a kicsappantyúzó tüskét hogy kell helyesen beállítani?(szerintem) Nem igazán jól méretezi vissza a matrica a hüvelyeket (308win), vissza vannak marva a hüvelyhosszak 51 mm-re, de amikor betöltöm roppant erőszakosan lehet csak lecsukni a zárat. Gyári lőszerrel viszont tökéletesen megy, ezért merem kizárni azt, hogy kosz lenne a töltényűrben és merem azt gondolni hogy valami beállítási probléma van. Lee rgb matricaszettet használok, ezelőtt is azzal töltöttem, azok is egy minimálisan húzósabban közlekedtek a gyárinál, de ez már egyáltalán nem az elmegy kategória. Vagy ha valaki tudja hogy mit rontok el igazából szívesen fogadom a tanácsait! köszönöm előre is!

Üdv Gregus!

Ha a kamra nem fogadja be a kész lőszert, vagy a hüvelyt, annak több oka is lehet.

Ha a kész lőszerre nem tudod normálisan rácsukni a zárdugattyút, akkor a legtöbb esetben túl hosszú a lőszer.

Ha maga az üres hüvely is problémát okoz, akkor méretprobléma van. Mint írod, a kamra tutira tiszta, így a gond a hüvellyel lesz.

Első körben próbálkozz egy kicsit több kenőanyaggal.

Ha ez nem vezet eredményre, akkor a matricát állítsd lejjebb a présben, akár teljesen érjen hozzá a hüvelytalp befogóhoz. Így a hüvelyt teljesen bele fogod préselni és a hüvely vállát a lehető legjobban összenyomja.

LEE matricánál 2x fordult már elő, hogy le kellett egy kicsit marni a hosszából, mert ugyan ezt a tünetet produkálta. De 1x RCBS-nél is jártunk így, ez benne van a pakliban. Maguk a kamrák olyan változatos méretűek, hogy szinte bármi előfordulhat. Mondjuk a legtöbb probléma akkor szokott előadódni, ha idegen hüvellyel dolgoztunk. Ha egyszer sikerül megtalálni a helyes beállítást, akkor azt dokumentáld, írd le, fotózz is, így bármikor vissza tudod állítani a kellő pozícióba.

Majd írd meg légy szíves, hogy mire jutottál.

Üdv

Gálos Csaba