- Cajga
- 2018-01-17-00:53
Sajnos, ha hosszabbítod, akkor se szemle árba megy. Tavaly március elején voltam, az összes kártyám érvényes volt még, amikor újat csináltattam és mindegyikért teljes árat kellett fizetni. (Kivéve egy vas, de annak soha nem volt még kártyája, így az csak szemléztetni kellett a 3300 valamennyi forintért) Itt lehet számolgatni: http://pklv.hu/oldal.php?M=0&O=dijjegyzek
Igen, a tények azok tények.
31/2006.(VI.1.) GKM rendelet a fegyverek, lövőkészülékek, valamint ezek lőszereinek vizsgálatáról
7.par. (1) Már használatban lévő fegyvert-a (3) bekezdésben foglaltak kivételével – a korm.r. 38.par. (1) bekezdés g) pontja alapján a tanúsítványban megadott érvényességi határidő lejártakor, de legalább tízévenként újbóli vizsgálatra kell bemutatni. A lövőkészüléket kétévenként újbóli vizsgálatra kell bemutatni, kivéve, ha a Vizsgáló a tanúsítványban ennél rövidebb érvényességi határidőt határoz meg (a továbbiakban együtt: időszakos vizsgálat.
(2) Vizsgálatra be kell mutatni a fegyvert vagy a lövőkészüléket
a) A fegyverekről és lőszerekről szóló 253/2004. (VIII.31.) Korm.rendelet 15.par. (4) bekezdés b)-c) pontja szerinti javítást, illetve fődarab cserét, valamint a teherviselő elemén, az elsütő és biztosító szerkezetén végrehajtott módosítást vagy helyreállítást követően azonnal,
b) a fegyver, lövőkészülék megszerzése esetén – a megszerzés elött 60 napon belül, ha az nem rendelkezik érvényes tanúsítvánnyal
(3) a már használatban lévő vadász és sportlőfegyverek az időszakos vizsgálat alól mentesek, ezen lőfegyvereket a (2) bekezdésben felsorolt esetekben kell vizsgálatra bemutatni.
8. par. Szemlére kell bemutatni azt a fegyvert, amelyen Magyarország által elismert külföldi próbajelek (a továbbiakban: elismert próbajel) találhatóak, de a vizsgálatról nem rendelkezik tanúsítvánnyal.
Hirtelen ennyit találtam. Tudom Palikám, a nyugdíjas tagozat…..!
Üdv: Cajga