Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Hi! Ez milyen fegyver? Elöltöltős, vagy szerelt lőszeres? Ha szerelt lőszeres és sport célra van bejegyezve, csak akkor kell a lejárt műszaki kártyát megújítani, ha el szeretnéd adni, vagy fegyver fődarab lett cserélve, módosítva stb. De ezt akkor a fegyvermesternek kell intéznie. Ha elöltöltős, na itt egy kis zavar van a téridőben, ennek még jobban utána kell néznem. :mail:

Találtam valamit egy kis kutakodás után. :yahoo: Na a bemásolós módszer nem működik, html kódokkal tolta tele a hozzászólást. Holnap beírom rendesen az eredményt. Bocsi, már k…va késő van és nincs humorom körmölgetni. :wacko:

Tehát a tegnapi kutakodás eredménye. 253/2004.(VIII.31.) Korm.rendelet a Fegyverekről és lőszerekről 30. par. (1) Muzeális fegyver sportlövészeti célú használata csak sportegyesületnek engedélyezhető. (2) Muzeális fegyver csak akkor használható sportlövészetre, ha biztonságos működését a fegyverek és lőszerek bevizsgálására kijelölt szervezet tanúsítja. (3) Muzeális fegyvert sportlövészetre csak sportegyesület tagja használhat. (4) Muzeális fegyver önvédelmi célra nem viselhető. Tehát a fentiek alapján a kör bezárul, szükség van a műszaki kártyára. Ha hosszabbítod akkor csak szemle, ha lejárt akkor vizsga. :cry: Kellene egy jogszabályi oldal is amit a változásokkal frissíteni lehetne. Talán az új honlapon megoldható lesz. Ha valakit érdekel a fegyvervizsga anyaga itt megtalálja. Ezt minden változáskor frissítem! Remélem tudtam segíteni, üdv: Cajga[/quote]

Köszi Cajga a fáradozásodat, megkaptam a választ!:bye: