Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Hi! Ez milyen fegyver? Elöltöltős, vagy szerelt lőszeres? Ha szerelt lőszeres és sport célra van bejegyezve, csak akkor kell a lejárt műszaki kártyát megújítani, ha el szeretnéd adni, vagy fegyver fődarab lett cserélve, módosítva stb. De ezt akkor a fegyvermesternek kell intéznie. Ha elöltöltős, na itt egy kis zavar van a téridőben, ennek még jobban utána kell néznem. :mail:

Találtam valamit egy kis kutakodás után. :yahoo: Na a bemásolós módszer nem működik, html kódokkal tolta tele a hozzászólást. Holnap beírom rendesen az eredményt. Bocsi, már k…va késő van és nincs humorom körmölgetni. :wacko:[/quote]

Tehát a tegnapi kutakodás eredménye.

253/2004.(VIII.31.) Korm.rendelet a Fegyverekről és lőszerekről

30. par.

(1) Muzeális fegyver sportlövészeti célú használata csak sportegyesületnek engedélyezhető.

(2) Muzeális fegyver csak akkor használható sportlövészetre, ha biztonságos működését a fegyverek  és lőszerek bevizsgálására kijelölt szervezet tanúsítja.

(3) Muzeális fegyvert sportlövészetre csak sportegyesület tagja használhat.

(4) Muzeális fegyver önvédelmi célra nem viselhető.

Tehát a fentiek alapján a kör bezárul, szükség van a műszaki kártyára. Ha hosszabbítod akkor csak szemle, ha lejárt akkor vizsga. :cry:

Kellene egy jogszabályi oldal is amit a változásokkal frissíteni lehetne. Talán az új honlapon megoldható lesz.

Ha valakit érdekel a fegyvervizsga anyaga itt megtalálja. Ezt minden változáskor frissítem!

Remélem tudtam segíteni, üdv: Cajga