Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Sziasztok! Ha nincs érvényes MSSZ rajtengedélyem, viszont van szerelt lőszeres hadipuskám (nem sportcélból tarom) akkor indulhatok valamilyen versenyen? ill. ha igen, úgy melyiken? BUÉK!

A Magyar Sportlövő Szövetség versenyein (mi is oda tartozunk) klubtagsági igazolvánnyal,érvényes sportorvosi bejegyzéssel, és rajtengedéllyel rendelkezők vehetnek részt.Korábban volt olyan egyezség, ha az elöltöltős vizsgával rendelkezik valaki, és csak feketelőporos fegyverrel versenyez, nem kötelező a rajtengedély, de ez megszűnt. Ha valaki résztvesz a versenyeinken rajtengedély nélkül megteheti, az Országos Bajnokságok kivételével, de nem kerül be a minősítési névjegyzékbe.

————————————————————————————————————-

Sziasztok!

Bocsi a pontosításért. A kérdésre a teljes válasz ott van a kezdőlapon, az “Elnökségi ülés” címke alatt. :wacko:

“Javaslat: a szerelt lőszeres fegyverrel versenyzőknek és az Országos Bajnokságon való induláshoz mindenképpen kelljen az MSSZ felé is rendezett tagdíj és a licenszkártya. Ezek hiányában is lehetséges az OB-n való indulás, de ebben az esetben az eredmények nem kerülnek értékelésre, díjazásra.

A Magyar Elöltöltö Fegyveres Lövészek Szövetsége 1/2017 (XII. 7.) számú, egyhangú szavazással elfogadott határozatával a javaslatot elfogadta.”

Üdv: Cajga