Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
  • LQ
  • 2018-01-11-21:15

Sajnálom, hogy nem versenyzel LQ.

 

Van:

2 db. főnököm,

1 db. feleségem,

2 db. fiam,

1 db. kutyám,

1 db. macskám

és 1000 m2 füvem.

 

Sajnos erre a listára már nem fér fel a versenyzés. Bár azt mondják, mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen. :)

… és, hogy ne legyen a hsz. teljesen off leírnám, hogy boldogulok én a Vezuval. A teljesség igénye nélkül, arra a két csoportra ami leggyakrabban fel szokott merülni. Aki akarja kipróbálhatja, aki akarja nyugodtan megfikázhatja (többek között erre való a fórum). És mielőtt valaki szívinfarktust kapna, nem a …bajnokságra végződő kategóriára írom amit írok, hanem háziversenyekre, dzsemborikra. Mert, hogy az örömlövészek is szeretik eltalálni a célt. :)

 

.45-ös Trayon Mach és általában a kis kaliberű huzagolt, szűkített csőfarú puskák: Nem szabad a lövések között kihúzni tisztító tapasszal a csövet, helyette a következő receptet ajánlom. 45-48 gr. Vesu, vagy több ha valaki erősen szereti. Gríz helyet mogyoró nagyságúra gyúrt fénymásoló-nyomtató papír, vagy hasonló félkemény színezetlen matt papír. Ezt jól le kell döngölni visszapattanósra. Feszes tapaszolású golyó, a tapasz WD40-el, vagy Brunoxxal átitatva (befújás után jól ki kell nyomkodni). Ez nekem 50 m-en féltenyérnyi szórást tudott 15 lövésig gyúlyuk eltömődés és egyéb rendbontás nélkül. 15 után nyílik a szórás, de nem drasztikusan.

 

Szalaghuzagolású elöltöltős hadipuskák: kenőanyag margarin. Szegény margarin – ő a másik “népellenség”, de úgy látszik itt a matematika szabályai érvényesülnek. Ha két negatívot összeadunk pozitív lesz belőle. :) A legjobb a leggagyibb Tesco-s margarin, szinte kigőzöli a csövet. Vezuval és maragrinozott kompressziós lövedékkel tudok 100 m-en kisebb tenyérnyi szórást, úgy, hogy a nagyja egybeszakad. Ráadásul ezt sok lövésig. Ezt a mutatványomat több puskával is elő tudtam adni. Armisport 1855 Springfield .58: GYF lövedék + 45 gr Vezu, Euroarms 1842 Mississippi .54: Lorenz lövedék + 42 gr Vezu, Euroarms 1858 Enfield .58: Ruszki kompressziós lövedék + 45 gr Vezu. Mi sem igazolja ezt jobban mint, hogy a Garibaldi Gárda azért oszlott fel, mert csak akkor tudtak nyerni, ha hagytuk őket. :)

 

Üdv: LQ