Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Gratula! Egyébként semmi baj a Vezuvittal, egyszer valaki elkezdte szarozni és azóta többen szajkózzák komolyabb tapasztalat nélkül.

No, azért nem kék leszólni a sok éves tapasztalatokat! A Vesuvit nem jó! Pontosabban egyes dolgokra megfelelő, egyesekre meg nem. Pl. a csőfarban kialakított gyújtócsatornás puskákat (Pl. Tryon) általában a 7.-8. lövésre eltömi. Vagy pl. a Zouave-ok sekély huzagját annyira összemocskolja, hogy 4-5 lövés után már nőni kezd tőle a szórás. De pl revolverekhez teljesen megfelelő. Cowboykodni. A Vesuvit sokszor inkonzisztens, a lövések sebessége jócskán el tud térni egymástól. Nem az a fő baja, hogy koszol, nem az, hogy kb 20%-al gyengébb, mint a swiss, hanem hogy nem egyenletes a teljesítménye. Pisztoly és puska pontlövészetben 94-95 körig is teljesen jó lehet, de aki tud ennél jobbat lőni, annak már hátrány a használata.

 

Köszönöm! Eszem ágában sincs leszólni a nagyra becsült és nagy tapasztalatú kollégákat! Tanuló vagyok 6-7 éve és maradok is a jó pap. Minden új tudásért hálás vagyok! Csak azt nem értem, hogy miért van az, hogy ha ide írok, egy sokak fórumban írt véleményével vitázó megállapítást, akkor miért emailban jönnek az “igazad van,,,,,” és miért nem meri senki itt megírni ha úgy gondolja mint én? ( pl: grízkérdés, mitől NEM erősebb a Remi tokja a Colt dobtengelyes megoldásánál és most a Vezuvit) Szép estét mindenkinek!