Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Games
4 days, 21 hours telt el
Games
4 days, 21 hours telt el
Játék ajánló
6 days, 5 hours telt el
Játék ajánló
6 days, 5 hours telt el
Színdarabok
1 week, 1 day telt el
További hozzászólások

Üdv Urak! Vadászott, esetleg lőtt már valaki Hornady Great Plains lövedékkel? .54 Hawken puskához keresgélek valami “újítást”, mert néha jó lenne kipróbálni valami mást. (pont úgy vagyok ezzel, mint a néger csajjal…de ezt talán az asszony is tolerálja ;-) ) A 425 gr tömegű érdekelne, kimondottan nagyvad rövid lőtávolságú (max. 50m) vadászatára fedett terepen.

Szia!

A Kapszliban ha nem is ez, de a Lyman Plains kapható, igaz az 450 grain-es. Ennek a paramétereit beírtam két ballisztikai programba is úgy, hogy 90 grain Swiss FFFg hajtóerejét is “behazudtam”. Ez ezt a tömeget felgyorsítja kb. 1400 m/s-ra, ami bőven elég a 2500 Joule-hoz (már ha vadászatról beszélünk  ;-)   ) .

Mindkét program azt hozta ki, hogy a Te puskád 48-as huzagolásához ez a súlyú és méretű lövedék, azzal a sebességgel abszolút megfelelő és pontos lesz. Gyakorlatban  nem próbáltam, de a saját 50-esemhez (szintén 1:48 huzagos) is a Lyman Plains-t fogom hamarosan kipróbálni nagyjából a fenti lőpor-mennyiséggel. Az 50-es lövedék az arányait nézve az 50-es csőhöz ugyanaz, mint a Te 54-esedhez a 450 grain-es plains. Ha lesz eredmény, beszámolok.  ;-)

Mellékletek: