- Angyalszem il cattivo
- 2017-09-30-16:40
Nos. Prof. emeritus Mózsik Gyula gastroenterológus a capsaicin feltételezett GI transmitter voltával kapcsolatban végez kutatást (peptikus fekély és gyomor adenocarcinoma terén elsősorban – ha jól tudom) Epidemiológiai vizsgálatokról szó nincsen, úgyhogy az “egészséges-e capsaicint fogyasztani?” kérdéshez ennek a témához köze semmi. A capsaicin nem egyenlő a paprikával, található benne (néha amúgy ólom is
) Aztán, hogy ennek az általam említett pálinkához mi köve van, azt tényleg nemtom. A margarinfogyasztásról sem sikerült eddig igazolni, hogy káros lenne, a tömény szeszekről viszont igen – sajnos. Ettől függetlenül imádom, de tudom hogy egészségtelen, van pár ilyen dolog… Amúgy, én sem szeretem a margarint (kenyéren, de lehet hogy a pusekba jó).
![]()
Bizonyára. Csakhogy az életre kelt matéria már nem az mint az összetevői. Ha a vegyészet felől közelítünk bizonyára van igazságod. Természetesen nem az a lényeg, hogy csípőspaprika, bors, ecet vagy pálesz, hanem az erős, és/vagy csípőr vegyület keltette inger, amire védekezéssel válaszol a belsőség, még mielőtt lecsusszanna a feles. Nem őrültem meg, hogy ezeket különböző orvosok irományaiból szedegessem össze, ezt Mózsik Gyula bácsi a saját szájával így mondta, mert 10-15 évig apám, majd az én kezelőorvosom volt.
Margarin viszont a tapaszra a legjobb. Nyilván nagy baj lenne, ha köztudatba beszivárogna, hogy a margarin egészségtelen anyag. Az élelmiszeripart, a mezőgazdaságot, és ezekkel összefüggő összes iparágat és szolgáltatást át kellene szervezni, ha a margarinfogyasztás jelentősen csökkenne, ezért senki sem fogja óbégatni, hogy ez egy műtrutyi, nem emberi tápláléknak való.
“Természetesen, szobahőmérsékleten is szilárd növényi zsírok és/vagy finomított és keményített, és/vagy átészteresített növényi, vagy növényi eredetű zsiradékok vízzel, illetve tejjel, és adalékanyagokkal készített lehűtött és mechanikailag megmunkált emulziója.” Hát ez nem tűnik halászlé receptnek. Mit keres egy ilyen vegyszer a szervezetben???? És szar az íze is. A TUDOMÁNY MAI ÁLLÁSA SZERINT!
Az viszont érdekelne, hogy mennyi ólmos paprikából jön ki egy .44 -es skuló???
Mert a vízvezeték olvasztással elég nagy a macera.
Szép napoSt!