Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Nos. Prof. emeritus Mózsik Gyula gastroenterológus a capsaicin feltételezett GI transmitter voltával kapcsolatban végez kutatást (peptikus fekély és gyomor adenocarcinoma terén elsősorban – ha jól tudom)  Epidemiológiai vizsgálatokról szó nincsen, úgyhogy az “egészséges-e capsaicint fogyasztani?” kérdéshez ennek a témához köze semmi. A capsaicin nem egyenlő a paprikával, található benne (néha amúgy ólom is :yahoo: )

Aztán, hogy ennek az általam említett pálinkához mi köve van, azt tényleg nemtom. A margarinfogyasztásról sem sikerült eddig igazolni, hogy káros lenne, a tömény szeszekről viszont igen – sajnos. Ettől függetlenül imádom, de tudom hogy egészségtelen, van pár ilyen dolog…

Amúgy, én sem szeretem a margarint (kenyéren, de lehet hogy a pusekba jó).  :bye: