Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Sziasztok! Kezdő lettem! Első kovás pusekkal próbálkozom. A tapasz nekem feltapadt a szájpadlásomra. :yahoo: Ha nem nyálzom, mert a söröm otthon maradt, akkor mivel nedvesítsem a flastromot? Olvasztott revolver-kencével átitatott tapasz használható? Vagy Ti mivel? Köszi!

Kedves Angyalszem!

Sharpsosként igaz könnyen beszél az ember, mert megtanul közelre megfelelő adagot köpni a zárra, hogy 4-5 lövés után könnyebben mozogjon. Egyébként nem is értem mit keres a szájpadlásod közelében a tapasz?  :-)  Oké, nyáron amire az ember elkocsikázik a lőtérig, meg egyébként is vattát köp olyan szomjas mindig, jól jön valami anyag, de szerintem kár túlkörülményeskedni, meg mindenféle löttyöt megvenni.  Úgy gondolom, ha már hagyományosak és korhűek akarunk lenni, akkor egy előltöltősnél legyen otthon marhafaggyú, méhviasz,meg valami természetes olajféle, és ezekből simán ki lehet keverni a téli a nyári a híg meg a sűrű kencéket. Jó persze mindenki próbál egyszerűsíteni, és tényleg egyszerűbb odafújni a wd40-et, meg tapasztejjel babrálni,  meg fúúú tényleg kicsit kiábrándító odacsulázni a zárra (vagy a tapaszra)- pláne ha, dohányzik az illető és egyből egy komplett hörghurut akar távozni a tüdejéből, de ezzel az erővel ha már korhűek akarunk lenni – legalábbis a mostani korunkhoz-, akkor akár lézercélzót, reddotot is szerelhetnénk a kovásunkra.

Amúgy a régi kapszlin voltak cikkek, amiket azóta sem találok, nem tudom ki írta a Kapszlis srácok közül, a címére sem emlékszem, de valami ilyesmi van a bevezetőben, hogy előbb utóbb minden ivarérett férfi eljut odáig, hogy megvegye első kovás puskáját. Na azt kéne kikönyörögni, hogy újra fenn legyen valami könnyen elérhető “cikkek” rovatban, elolvasod és mehetsz kovásozni. Amikor meglett az AN IX-em ezt elolvasva készültem fel, és egyvalamit azóta sem tudok, hogy kell a gyakorlatban használni: a döglött töltet eltávolító bigyót.

Egyébként meg gratulálok a szerzeményedhez, jó szórakozást kívánok hozzá!