Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

” Pécsett fagyizni lehett az út közepén sétálva, mert negyed ennyi lakos és tizedennyi jármű volt. ” Hm, a magyarság fogy… Másrészt mert talán dolgoztak, meg otthon voltak? Harmadrészt, nagy számban a városokba költözött a falvak, tanyák népe. Egyébként akkor lesz nagy “Jaj!”, ha kitalálják, hogy sokan vagyunk. Negyedrészt, az udvarias ember nem felűnősködik, tehát kevésbé veszed észre, mint a tuskót aki cirkuszol a közterületen. Autó valóban kevesebb volt (motoros is). Nekünk a mában kell élnünk, ezért nosztalgiázunk az elöltöltőzéssel, mondjuk a Don Quijote-ból tudjuk akkor is volt nosztalgia.

Amit Géza leírt, azt teljesen elfogadható gondolni néha, elő is fordul szerintem mindannyiunkkal, aztán lehiggadunk és elmúlik. Leírni és közzétenni viszont merő ostobaság és öngól.

Nemzeti szempontból és önző szempontból, miszerint nem lesz elég dolgozó fiatal, hogy eltartsa a nyugdíjasokat, valóban szomorú, hogy fogy a magyarság. Persze, sok nép eltűnt már a Földről sokról nem is tudjuk, hogy voltak.

Globális szempontból viszont az, hogy exponenciálisan szaporodunk mint a baktériumok és nem teszünk semmit ez ellen ez öngyilkosság. 8milliárd túl már sok! Nem csak környezetpusztítás és erőforrás kérdésben, hanem emberi viselkedés kérdésében is. lsd. mai népvándorlások.

-Már “kitalálták, hogy sokan vagyunk” . És többet kellene törödni a túlszaporodás visszafordításával, csak ez mindenkinél kényes kérdés mert mindenki azonnal valamiféle népírtásra gondol,  ezért egyenlőre csak struccolunk ebben a kérdésben. (is) Ha valaki szóba hozza, akkor hamar megbélyegzik, hogy emberellenes. Pedig épp fordítva van!

Minél többen leszünk, annál több Géza-féle konfliktusra kerül majd sor. Egyre kevesebb idő lesz lehiggadni. És ha túl nagy lesz a népsűrűség, tömegesen egymásnak fogunk esni. Háborúk.