- Wasicuya
- 2017-06-29-08:09
Nos, az a baj, hogy az emberek egyre kevésbé tudják kontrolálni az érzelmeiket.
Ez most csak azért került ide, mert lövészt érint, ám mint minden foglalkozásnál itt is van eltérő habitusú ember.
Az igazság az, hogy a hidegvérünket megőrizni nem egyszerű, sőt néha nem is kell. Ám bár nem láttam a videót, de ha készült róla és azon látszik a szándékosság, akkor a düh helyett célszerűbb a rendszámot megjegyezni, majd rongálás, garázdaság és közúti veszélyeztetés miatt feljelentést tenni. A háromból biztosan fennáll majd egy, amiért egy kissé elkaszálják az illetőt. Viszont a jogos felháborodásnak annyira le kellene csökkennie mire géphez ül az ember, hogy meggondoltan ír. Ámbár a mobil eszközök még inkább rontanak a helyzeten, mert azonnal lehet reagálni, rosszul.
Tehát mikorra géphez ülünk, gondoljuk meg mit írunk. Nyugodtan letaplózhatjuk és egyebek az illetőt, mert az igaz lehet, ám arra törekedjünk, hogy magunknak ne okozzunk kárt vele. Én a FB egyébként is hanyagolom.
Az elöltöltős lövészet nyugalomra tanít. Próbáljuk meg a nyugalmat átvinni a hétköznapokba. A fent említett “modern” lehetőségek a véleménynyilvánítás “géppisztolya”, szerintem az “egylövetű” vélemény nyilvánítás, ha az jobban megfontolt, kiméricskélt, még ha “nyálas tapasszal” is néha, mégiscsak jobban illik egy elöltöltős lövészhez.
Üdv: Tamás