- Horse Whisperer
- 2017-05-07-23:45
Kedves Angyalszem! Legalább az igyekezet megvan benned
Egyenlőre azonban én úgy látom, mint az engedélyes fegyveresek hozzáállását: “nekem már meg van a fegyvertartásim, minek legyen másnak is?”
Ezzel meg sajnos ismét fején találtad a szeget Legalább most nem én mondtam, de nagyon így van, -és ismét gyorsan közbeszúrom, nem akarok megbántani senkit, pláne nem Balázs(éka)t /nem nyallerkodásból, csak tudjuk, hogy épp eleget küzdöttek az elöltöltőzésért/-, de amikor múltkor valahova írtam, hogy a fürdővízzel ki lett öntve a gyerek is, kb. erre értettem. Nem azt mondom, hogy nem szeretnék valami szereltlőszeres alsókulcsost vagy pacemakert vagy mittudomén P08-at. Még azt sem mondom, hogy valamikor majd nyuggerként nem bíbelődnék lőszertöltéssel, de hogy csak azért koprassak egy szerelt lőszeresért a hozzátartozó lőszertöltéssel együtt, hogy ne ideggörcs törjön rám, amikor félúton hazafelé rájövök, hogy maradt jópár töltetnyi a lőporosflaskában, arról nem is beszélve, hogy milyen jó is lenne ha nem stikában kéne otthon előkészíteni a másnapi tölteteket. Mert lehet virágnyelven írogatni, és leba..ni angyalszemet ha meg meri kérdezni meddig áll el a betöltött lőpor, de azért tudjuk, hogy a gyakorlatban sok esetben máshogy mennek a dolgok. Mondok egy példát: kb 2 hete egy közelebbi lőtérre ( az eddigi kb. 45 km) mentem be megkérdezni, nem járhatnék-e oda lőni elöltöltőssel. Ó hogyne, dehogyisnem, persze! Jöjjek próbáljam ki, aztán ha tetszik megbeszéljük. Jó mondom akkor kérnék 20gramm lőport meg 20-25 csapit, közben bejön egy csoport gyakorlóruhás rendőr, majd előttük kérdezi a manus: mér hát nem hoztál lőport? Mondom: nem azt mondta, hogy van elöltöltős lövészet is it? De van, csak mindenki hozza viszi a cuccait (nem kérdeztem, de bizonyára mindenki lőszertöltő jogosultsággal rendelkezik). Szóval elég parás típus vagyok, és ott tartok, hogy nem merek már lőtérre sem járni. Egy sharps, egy remi egész komoly cuccnak néz ki ahhoz, hogy egy “már szinte szokvány” gépjármű átkutatáskor ne keltsen feltűnést egy fogalmatlan közrendőr szemében. Tudjuk ugye, hogy ritkán de odakeveredik a hátad mögé egy-egy, és bambul: b.ki erre nem kell engedély, há’ pedig simán letartóztatnám ha megtalálom nála a kocsiba. Mivan ha még ott van nálad pár kimért fiola, csapi, amit a dumálás miatt nem lőttél el, stb? Szóval kb. erre értem, és valószínű te is Angyalszem arra érted az “ott ‘felül’, a szaktudást, kapcsolati tőkét” stb., hogy ha már egyszer vért hugyoznak emberek az “etikus halló-szaglótávolságon belüli” ölés megvalósításáért (már bocsánat, hogy az ölés szót használom, de több 10 hektár erdő tulajdonosaként, gyakorlatilag erdőben lakóként, nekem a “csak egy őzsuta” nem egy céltábla, hanem valakinek az anyja, akivel pár nappal azelőtt az ablakból láttam), ehhez lőpor-csapi otthon tartásáért küzdelem közben (hogyhogy-hogynem de ebben az esetben otthon kell tartani, mértisnem a VT erre megbízott lőporfelelősétől kell vételezni, a maradékot leadni stb.), egy füst alatt legalább megpróbálni, hogy figyu Pintyusz (vagy a tököm tudja ki): tudod van aki nem akar ölni, csak lövöldözni lőtéren, csak k..va macera az egész, a lőterek sem akarnak vele ba..alódni, mibe fáj az ha otthon tarthatnak fejenként mondjuk 1 kilót (most komolyan: 5 liter benzin veszélyesebb), nálunk levizsgáznak ahogy eddig is, elkértek valami egyszerűsített engedélyezésért (mint pl. a gázriasztó viselési) 5-10 ezret, kiadtok egy papírt, hogy megveheti-hazaviheti-méricskélheti-kiviheti a kocsijában a lőtérre, aztán mindenki énekel. Hogyan kapcsolódik ez akár egy lőtérhez? Van egy 60 méteres semmire nem használt istállóm légvonalban 1km-re a legközelebbi falutól, vasbeton födémmel, simán lehetne lőtérnek használni. Egyszer nekifutottam elöltöltősözésre, kb. 1 napig…. szerintetek? Ilyen raktár, olyan szoba, a szellőzés, a mérgezés, az ólom, a riasztás, a rácsok, a lövedékfogó- ugye nem lehetett 4-et kihúzni az egyenletből, hogy se ajtó, se rács, se riasztó, se előkészítő szoba nem kell, mindenki hozza viszi a cuccát. Szóval mission impossible. Azt, hogy a szabadban valami egyszerűsített engedélyezéssel lőjj célba, el is felejtheted, olyan okos csak egy vadász lehet, hogy ott lőjjön.