- Angyalszem il cattivo
- 2017-05-07-12:44
Biztos vagyok abban, ha MEFLVSZ szövetségi szinten foglalkoznának ezzel és megkeresnék a lőtereket valamilyen együttműködési lehetőséggel, akkor legalább akkor lépést lehetne tenni a lövészet terén, mint az a vadászet terén történ! Egyenlőre azonban én úgy látom, mint az engedélyes fegyveresek hozzáállását: “nekem már meg van a fegyvertartásim, minek legyen másnak is?”
Kedves Angyalszem! Az ismeret terjesztése valóban fontos, de a szövetség felülről nem tud lőteret teremteni nektek. Ehhez arra van szükség – ahogy ezt az elmúlt évek bizonyítják – hogy legyen egy tökös gyerek, aki összefogja a környék érdeklődőit, és közösséget hozon létre. A közösség fogja megteremteni és életben tartani az elöltöltős lövészetet. üdv Balázs
Kedves Balázs! Abból indultam ki, hogy att “felül” a szaktudás, a kapcsolati tőke és a FŐ”tökös gyerekek” . Semmiképp sem arra gondoltam, hogy “felülről” hanem arra, hogy kezdeményezzen, gondolkodjon a “vezetés” mi lenne a lehetőség. Nem lőteret, mert az van bőven, hanem valimelyen összefogás felébresztését és szervezését. Ehhez meg jöhetnek ” alulról” a “tökös gyerekek!
II.
AZ EGYESÜLET CÉLJA ÉS TEVÉKENYSÉGEI
1. Az Egyesület céljai:
1.1 A jogszabályok, a társadalmi együttélés a lövész és vadászerkölcs szabályainak elmélyítése, tiszteletben tartása.
1.2 A természet és a környezet megóvása, a megóvásra való nevelés.
1.3 Az elöltöltő fegyveres lövészsportok, vadászat fejlesztése és népszerűsítése.
1.4 A tagjai érdekeinek képviselete, valamint kedvező sportlövészeti és vadászati lehetőségek biztosítása.
1.5 A feketelőporos fegyverekkel, lövész és vadászkultúránkkal kapcsolatos kutatások, tanulmányok, oktatás támogatása.
Szép maradék hétvégé!