Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Tapasztalatom: Rengeteg lőtér és lővészklub van. Egyszerűen csak ismeretlen az országban a füstölgés. A magánlőterek szívesen áldoznának és foglalkoznának az elöltöltős lövészettel, hiszen az bevételt jelentene nekik, de nem tudják hogyan kell propagandát, reklámot csinálni, lövészeket toborozni stb. A potenciális lövészek, lövészet és fegyver kedvelők pedig semmit sem tudnak arról, hogy szabadon vásárolható és tartható az elöltöltős, hogy mire jó, azt hogy lehet vele vadászni stb. Leginkább teljesen ismeretlen az egész elöltöltőzés. Három lőtéren próbálkozom az elöltöltőzéssel, ebből kettőnek meg is van az engedélye a nagykaliberre. A lőtér tulaj, lövészetvezető nem tudja, hogy mi ez az egész fekázás. A harmadik egyesület elnöke nem tudta megmondani, hogy mire van engedélyük.   :unsure:  Annyit mondott, hogy légfegyverre és .22 pisztolyra, puskára. Kérdeztem, hogy .22 LR? Nem tudta. Én nem nézem ezeket az embereket hülyének, csak érdektelenséget tapasztalok. Én évek óta próbálkozom, hogy ezeken a lőtereken beindítsak valamit, de  rengeteg a melóm és a csekély anyagiak  és nagy távolságok miatt nem tudok elég időt, energiát fektetni a szervezésbe. Azokat a lőtereket, lőegyleteket, akik szívesen bevezetnék ez elöltöltős lövészetet valamilyen formába össze kellene gyűjteni, rendszerbe szervezni. Biztos vagyok abban, ha MEFLVSZ szövetségi szinten foglalkoznának ezzel és megkeresnék a lőtereket valamilyen együttműködési lehetőséggel, akkor legalább akkor lépést lehetne tenni a lövészet terén, mint az a vadászet terén történ! Egyenlőre azonban én úgy látom, mint az engedélyes fegyveresek hozzáállását: “nekem már meg van a fegyvertartásim,  minek legyen másnak is?”