Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Ma olyan történt lőtéren, ami 20 éve sohasem. Ordítva kellett elküldeni egy vadászt a lőállásból. A faszi kihozta két vadászpuskáját Egy forgó-tolózáras CZ-t és egy alsókulcsos Marlint. Tűzszünet, lőlapcsere van. Kirakja az alsókulcsost, és azonnal elkezdi betölteni, miközben a többiek kint lőlapot cserélnek. Ráordítok, hogy mit csinál. Visszaszól, hogy be van biztosítva, ne parázzak. Ordítok vele, hogy azonnal tegye le a puskát, miközben továbbra is kezében tarja és megnyitja a kart, hogy úgy ürítsen, hogy átjáratja a csőtárba dugott lőszereket a töltényűrön. Odaugrom, letetem vele a fegyvert az asztalra. Fennhangon “kérvm” hogy hozzá ne merjen nyúlni amíg bárki kint van. Visszaszól: “30-40 éve vadászom, tudom, hogy kell puskát kezelni”. Válaszolok: ennyi év alatt meg lehetett volna tanulni az alapvető biztonsági szabályokat és lőtéri etikettet. Bejönnek, a lövészetvezető beáll mögé, tűzparancs, elkezdünk lőni. A faszi lő kettőt, majd elkezd forogni a puskával, veszélyeztetve nem csak engem, hanem az összes lővonalban lévő lövészt. Lövészetvezető aznnal kiparancsolja a lőállásból. Lövészet befejezve. Hátramegy, babrál a csomagjaival, majd lőálláson előveszi a forgó-tolózáras puskáját és elkezd mögöttünk éles lőszert be és kitárazni. Na itt szakadt el mindenkiben a cérna… Természetesen a p-ba lett elküldve, de neki állt feljebb, hogy “ő már 30 éve” és “vele így még sosem”… Haba a tortán, hogy még valami haverját is lövetni akarta, aki persze be sem iratkozott a lőtérnaplóba. No ez az az ön és közveszélyes barom, aki még fel sem ismeri, be sem hajlandó látni, hogy egy idióta. Nem mindenki más hülye. Grrrr…. :-(