Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Hát köszi. A tilosban nem vagyok biztos, mivel tilos a nyomjelzős lövedékkel szerelt lőszer, de hol itt a lőszer? Hogy a cső szétég? Erre sem kötnék fogadást, néhány lövéstől biztos nem tövig… Ha meg igen sznubi lesz belőle. :) A torkolattűz OK, de hát oldalról nézve még lehet esztétikus, pl video. Az erőltetésre meg ott a szenna tea. Valami konstruktív vagy tapasztalat???

Hidd el most még szépen kérjük,hogy fejezd be… máshol szenna teázzál… :yes:

 

MI VAN????? (Nézek ki bambán az egyébként is furcsa kinézetű fejemből.)

Nagyon egyetértek a fenti sorokkal! :-(

Bár S.C. az oldal “gazdája” (remélem benéz, és lesz pár keresetlen szava neki is) azért nem állom meg, hogy ne írjak! Ez (főleg) a történelmi lövészet oldala, és nem a “hogyan csináljunk minél nagyobb fegyveres marhaságot” rovat oldala! Itt nagyon sok ember nagyon sokat tett azért, hogy a jelenlegi – távolról sem tökéletes – szinten álljon az elöltöltős lövészet. Nem kellene feltétlenül elbaxni!!!

1; nézzük a tövényi szabályozást: (24/2004)

„A” kategória

1. Automata tűzfegyverek.

2. Más tárgynak álcázott tűzfegyver.

3. Páncéltörő (áthatoló), robbanó, fényjelző vagy gyújtólövedékeket tartalmazó lőszer, valamint az ilyen lőszerhez való lövedék.

No. kérem, ha pl. a 0.454 kúpos lövedéket bele lehet ültetni a 0.45 ACP hüvelybe (nem tudom, utána nézek) akkor mi is van a fentiek szerint? Nagyok sok pénzbe és időbe telhet a tisztázása, és reménykedni kell, hogy nem az elhíresült “fegyverszakértők” egyikét fogjuk ki…ellenkezőleg esetletg 2-8 év, mint “A” kategóriában való kalózkodás.

2. Mi a jó büdös nagy fenének???? Egy lövetű fegyvereknél, vagy akár ismétlő fegyvereknél mi a túró jelentősége van ennek? Elöltöltőnél meg véképp semmi. Gyér fegyveres tudásom szerint, ennek a sorozatlövő (automata) fegyvereknél van jelentősége, hogy még lövés/sorozat körben módosíthatsd az irányzást, le tudd “söpörni” a célt – akár gyér látási viszonyoknál is. Itt még látni se fogod a célt a füsttől!!!!

Ha meg csak úgy, mert élvezetes, mást tudnék javasolni, pl. pár felnőtt oldalt a Neten – na, azzal kell próbálkozni! :-)

(Egyébként min. két kollega van, aki nem rossz vegyész, és szerintem sejt is a témáról valamit – de nem értelmi fogyatékosak, hogy ilyennel próbálkozzanak, vagy hülye tanácsokat adjanak.)