Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Semmi nem változott. A fegyverútlevéllel a fegyvert viheted ki. … persze meghívólevél, meg miegymás :scratch: Kint vehetsz lőszert, amit ott el kell használnod, haza nem hozhatod. Lőszert ugyanúgy mint a fegyvert, behozatali engedéllyel lehet hozni. (16-os papír) Az más kérdés, hogy vehettél, sokan vettek is és be is hozták. Igazából ebből senki (sem a szlovák, sem a magyar hatóságok) nem csináltak ügyet. B-) Tény, hogy most szigor van, hogy ennek az oka a terrorizmus, az új eu-s szabályozás vagy a magyar kereskedők akciója – ilyen is van! – ezt senki nem tudja, … ill. valaki(k) biztosan, csak nem mondja! :unsure: Azért egy fórumon ne verd nagydobra, hogy törvénysértésre készültél! :yahoo:

Pont azért hívtam a boltot, hogy lehet-e, ez lett volna az első eset! :-) Ők mindenesetre a magyar boltokat emlegették! Nem barátsággal! :-(

Nem gonodolom, hogy a magyar boltosok miatt van ez. Persze simán lehet olyan kolléga, aki mindent megtesz a vásárlóért… Sokkal inkább az üzletek húzták be a kéziféket a terrorizmus miatti intézkedések miatt. Ne feledjük, hogy számos határon visszaállították az ellenőrzést. Még akkor is, ha legálisan adja el a cuccot (ami azért az EWP esetében nem igazán áll fenn), a határellenőrzésénél esetleg fennakadó engedélyes miatt őt is elérik majd. A lőszerbehozatal egyébként tényleg lehetséges, de valóban kell hozzá a hatósági engedély. Jó kérdés, hogy elég-e a rendőségi, és kell-e a haditceh vonal.