Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Vannak elképzeléseim, mint más anyag pl jóminőségű acél használata és jobb megmunkálás de ez így nagyon általános. Tudná valaki ezeket kicsit konkretizálni? Előre is köszönöm Gábor

Kb. pont telibe is találtad a kérdésre a választ, ha ennél is jobban érdekel és nagyon kipihent leszek, nagyvonalakban elmagyarázom a vas-szén állapotdiagrammot (de nem fogom bánni ha másik vegyészkolléga megelőz), valamint kapszlis videóknál rémlenek csőkovácsolásokat bemutató videók. Egyébként érdekes a kérdés úgy feltéve: Az oké, hogy a korabeli (antik) feketelőporosok anyagminősége nem éri el a modern lőporok minőségi és szerkezeti követelményeit, de a mostaniakat mért nem tudják olyan anyag- és gyártásminőséggel készíteni, hogy ne robbanjanak fel akkor ha valaki véletlenül mellétankol? Figyelembe véve azt a tényt, hogy sok esetben egy előltöltős puska kb. annyiba vagy többe kerül mint mondjuk egy alsókulcsos szereltlőszeres, (lásd még: az előltöltős vs. szereltlőszeres cattlemanokat, -bár azok lehet, egy szalagon készülnek).

 

Nagyon szépen köszönöm, már ez a megerősítés is több, mint amit találtam eddig. A kémiai összetételt nem követelem meg, nem áll szándékomban az albérletben fegyvereket előállítani (legalábbis nem ma ;) ), csak zavart, hogy nem találok választ :)
Tehát jóminőségű acélra van szükség. A nagyon pontos megmunkálás stb már gondolom nem olyan fontos az elemi működéshez, ha pl egy világháborús Sten Mark II-t veszek alapul, amit úgy terveztek, hogy a kis műhelyek is onthassák magukból. Noha a megbízhatóságára volt is panasz, fel nem robbant.