Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

A szereltes, bicskával megvágott improvizációs slug mintájára készítettem elöltöltős verziót. Nem volt nehéz dolgom. A papírpatron készítésnél korábban problémát jelentő „slugosodásra” kellett kicsit ráerősítenem. Duplán tekertem a papírt és nem sajnáltam a ragasztót. Parafakorongokkal növeltem egy kicsit a hosszán, hogy kellően elől legyen a súlypontja. A fedőkorongot vastagabbra cseréltem és nem csak lehajtottam, le is ragasztottam. Ezzel kész is volt. Ma próbáltam ki. A You Tube-os „Cut Shell” videókból számítottam rá, hogy nem lesz rossz. És tényleg nem lett rossz. A szélsőket az elején lőttem, aztán besűrűsödött. A közepén négy van. Sajnos az utolsó szétszakadt és „terített”. Duplázva lőttem, azaz CYL és MOD felváltva. Távolság 20 m, szabadkézből.

A névadás is megtörtént, mivel a „Zs”- és „C”-brenneke, – mondjuk úgy – nem illendő névhasználat. A Parasztbrenneke meg nekem nem tetszik. Azért a hagyomány „vonalán” maradva Indiánbrenneke lett. :)

Ez nagyon jó szórás, kíváncsi lennék nagyobb távon (30, 40, 50 méteren) mit mutatna. Egy komolyabb kamerával milyen frankó lassított felvételeket lehetne csinálni…