Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Uraim!

Az élet nem olyan egyszerű! :-(

Szeretett elnökünk megígérte, hogy reggel a BRFK Igrenden kezd, így én is becsámpáztam 9.00 körül, hogy már kitaposott ösvényre lelek engedélyezés ügyben, milyen jó is lesz nekem. Hát, se ösvény se SC! (Némi pusztai miatyánk volt) Taposás majd lesz….

Az előadó hölgy aranyos volt, rendes, meg minden – egy rossz szavam se lehet – de azért kicsit elhúzódott az ügy. Először is a hölgy szeme fennakadt, amikor meglátta mit is akarok. Ez nagyon új volt nekik!!! Aztán minden létező iratommal elhúzott – osztályvezető, főosztáyvezető, legfőbb akárki, atyaúristen irányában. Bő fél óra (vagy több) múlva jött, íme a végeredmény:

– minden rendben, de a tárolóhely ellenőrzést úgy látszik nem ússzuk meg, itt Pesten sem . (Bogas kollega sem Fejérben, amint mondta) Hiába adtam oda a lőszerszerői engedélyt, a tárolóhely – két szekrényes, nitro és fekete külön – ellenőrzési papírjait, nem hatotta meg őket. Az itt “nem játszik”.

(Lehet azért, hogy más megússza, nálam elég régen – 2013 – voltak)

– így kicsúszunk a 8 napból – én, pl. 21-re kapok látogatókat – helyből.

Tehát mindenki készüljön még egy nap szabival az engedélyhez! Egyébként semmi gond nem volt. A határozat – azt fogunk kapni – formája még nem végleges, de majd meglátjuk. Du.-nos kolleganők már okítva – szóltam, hogy Pestről még 4-5 közepesen elmeroggyant várható! :-)

(Sajnos S.C.-nek nem tudtam elintézni, hogy min. két órát várakoztassák – pedig szépen kértem! Azt mondta a hölgy, hogy bosszúálló vagyok :-( )

 

Hát, ennyi….