Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Nem tudom, de saccolok. Lehet, de nem biztos hogy a por váltás segít. Általában egy új Pedersoli puska 50m-en jól beállított por/lövedék kombinációval, letámasztva  max. 5cm szórást lő. Ha nagyobb a akkor change por / lövedék / user. Nekem anno intenzív lövészettel fél év volt minimum összeszokni egy új puskával. Néha viszont az első lövészeten. :)

Az 1:48 huzag ideális a nem túl hosszú lövedékekhez. pl aREAL-hoz Maxihoz, vagy Pains-hez. Nekem Plains és Maxi lövedékem van, ami nagyjából ugyanazt tudja. Lehet, hogy FFg porral jobb a szórás, de nem biztos. Nekem a nagyobb töltetnél mindig jobb volt a kisebb F számú por. Viszont az FFFg por és a CH2 (ami elvben szitén FFFg) nem ugyanaz. A legtöbb porhoz képest a CH kevésbé koszol (saját vélemény) és kb. 20% kal magasbb a sebesség. (Ha jól emléxem ezt Balázs mérte ki anno régen.)

Persze mindez csak benyomás és emlék, nem a “szentírás”. Tessék próbálkozni a legkülönbözőbb variációkkal és ami bejön azt kell használni. Nekem ez tetszik az elöltötős lövészetben. Van olyan puskám, amivel kb, egy év alatt hangolódtam össze.