- Angyalszem il cattivo
- 2017-02-07-09:18
Beregi Vadász kollega! Már elkoptattam a klaviatúrámat! Írod “De a jogszabály egyértelműen kimondja, hogy a 2500 Joule a határ a nagyvad esetében” Nem, nem ezt mondja! 7 nagyvad fajunk van (Vt Vhr szerint) , ebből négyből nevesíti/meghatározza az energiát! És csak 3 vadfajnál 2500 J. Egész pontosan: 1996 évi LV törvény: 71. § (1)211 A vadászat rendje megsértésének minősül: …. “25. a gímszarvasra, a dámszarvasra, a muflonra történő vadászat esetében a kétezer ötszáz joule-nál kisebb csőtorkolati energiájú vadászlőszer, őzre történő vadászat esetében az ezer joule-nál kisebb csőtorkolati energiájú vadászlőszer alkalmazása;” Semmi “nagyvad” – konkrét fajok! Csak pontosan, szépen! Üdv: F.
Hihi! “Aki szelet vet, vihart arat!” Lehet, hogy hüleség a megjegyzésem, de lemaradtam. Azt sem tdom, hol a végleges. A net tele van az új vt. és értelmezései irományokkal. Valahol olvastam, hogy márciusban lesz a végleges. Igaz ez? A megjegyzésem: Pferi írja pontos szöveget: “….kettőezerötszáz joule-nál kisebb vadászlőszer…” Elöltöltősnél mikor beszélünk “lőszerreől” ???