Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Annyival egészíteném ki a 45-ös kaliber dilemmáját a nagyvadra vonatkozóan, hogy nem biztos az cseppet sem, hogy nem-e lehet erre a célra használni.

Szóval összefoglalva, (Pferi ajánlásai alapján) igen, elképzelhető hogy egy jó 45-ös fegyverrel lőhető pl. gímszarvas, hisz a törvény megengedi, ha eléri a 2500J-t.. és lőhető őz, ha azt nem éri el, de többet tud mint 1000J. A gond az, hogy pl a legtöbb ardesa 45-ös az max 55grain lőport engedélyez, amivel az 1000J is csak akkor érhető el szenvedve, ha valami nehéz REAL lövedéket töltünk felé.
Ezért javasolt a nagyobb kaliber és/vagy egy erőesebb/jobb fegyver ha az ember gímszarvasra vagy dámszarvasra is szeretne vadászni.

Viszont erre írtam én, hogy ellenben a róka az lőhető akár egy ardesa 45-össel is bármikor, mert ott még az 1000J sincs előírva. Sőt, bármely 45 cm-nél hosszabb 45-össel lőhető róka vagy aranysakál.

És ez az amit (nem Pferi ajánlását követve) pontatlanul úgy mondtunk eddig, hogy nagyvadra nagyobb kaliber, egyébre meg mehet a 45-ös.

Jól mondom?